Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού δικτύου «αντένα» μίλησε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα το οποίο αποφάσισε η κυβέρνηση να δώσει στους χαμηλόμισθους και της έχοντες ανάγκη. Μίλησε ακόμα για της αντιπολίτευσης σε σχέση με το κοινωνικό μέρισμα, αλλά και για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική.

Περίληψη των όσων είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή, δημοσιεύουμε παρακάτω:

«Τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος προέκυψαν από μια συγκεκριμένη διαδικασία, ανήκουν στην ελληνική κοινωνία που «γονάτισε» μέσα στην κρίση και εμείς τα επιστρέφουμε» τόνισε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ,  Κώστας Μπάρκας, μιλώντας, σήμερα, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Antenna.

 

Αναφορικά με την αλλαγή στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της  διανομής του κοινωνικού μερίσματος, ο Κώστας Μπάρκας σημείωσε «Το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για το κοινωνικό μέρισμα αποδεικνύει πόσο χρειάζεται ο κόσμος τα χρήματα αυτά και είναι μια απάντηση στη Ν.Δ. η οποία πέρυσι δεν ψήφισε τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος» και πρόσθεσε «Καλωσορίζουμε την αλλαγή στάσης της Ν.Δ. η οποία πριν οχτώ μήνες καλούσε την κυβέρνηση να δώσει χρήματα από το πουθενά».

 

Σχετικά με την  άποψη που διατύπωσε ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ότι το κοινωνικό μέρισμα προέρχεται από την υπερφορολόγηση των πολιτών, ο Κώστας Μπάρκας τόνισε « Επειδή δεν είμαστε λωτοφάγοι και δεν έχουμε πάθει αμνησία, προφανώς ο κ. Γεωργιάδης δεν αναγνωρίζει τον πρότερο βίο, ότι δηλαδή η χώρα μας είναι σε κρίση μια επταετία τώρα, εκ των οποίων τα πέντε είχαν την εξουσία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ» και συμπλήρωσε «Τούτη η κυβέρνηση για δεύτερη χρονιά δίνει κοινωνικό μέρισμα».

 

Σχετικά με τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, ο Κώστας Μπάρκας υπογράμμισε «Άχαρο και απάνθρωπο στον πόνο των ανθρώπων της Δυτικής Αττικής κάποιοι να προσπαθούν να δημιουργήσουν πολιτική υπεραξία» και πρόσθεσε «Έχει δημιουργηθεί γραφείο στην περιοχή της Μάνδρας, στο οποίο γίνονται αιτήσεις για να πάρουν χρήματα όσοι έχουν πληγεί. Οι επιπρόσθετες αποζημιώσεις των 5.000 και 8.000 ευρώ είναι παραπάνω από τα χρήματα που δικαιούνται ως αποζημίωση».

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)