Σημαντική διάκριση έλαβε η Ηγουμενίτσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικά, η Βιέννη έλαβε το βραβείο European Mobility Week 2017 στην κατηγορία των μεγάλων δήμων, ενώ η Ηγουμενίτσα αναδείχτηκε εναρκτήρια νικήτρια στη νέα κατηγορία των μικρότερων κοινοτήτων (κάτω των 50 000 κατοίκων), που προστέθηκε πρόσφατα. Το 6ο βραβείο Σχεδιασμού Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας έλαβε η Turda (Ρουμανία).

«Τα συγχαρητήριά μου στους νικητές. Με τις δράσεις τους, η Βιέννη, η Ηγουμενίτσα και η Turda δημιουργούν μια πιο βιώσιμη Ευρώπη. Βοηθούν, επίσης, τους κατοίκους τους να μετακινούνται καθαρότερα, υγιεινότερα και πιο ευχάριστα. Ελπίζω ότι οι εν λόγω πόλεις θα εμπνεύσουν κι άλλες να επωφεληθούν από το βασικό μήνυμα του European Mobility Week — η βιώσιμη κινητικότητα είναι η σωστή επιλογή για όλους», δήλωσε η Επίτροπος Μεταφορών, Βιολέτα Μπουλτς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επίτροπος Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, Καρμένου Βέλα: «Η εβδομάδα κινητικότητας κάθε χρόνο γίνεται μεγαλύτερη! Αποδεικνύεται περίτρανα ότι το πράσινο είναι το αγαπημένο χρώμα του καθενός. Πράσινο σημαίνει καθαρό, σημαίνει βολικό, και μια πόλη όπου ο κόσμος θεωρεί ότι είναι εύκολο να ζει και να κινείται. Και το σημαντικότερο, είναι καλύτερο για την υγεία σας. Τα συγχαρητήρια μου στους νικητές – έχουν καταλάβει τι πραγματικά χρειάζονται οι πολίτες».

Τα βραβεία απένειμε η επίτροπος Μεταφορών, Βιολέτα Μπουλτς και ο γενικός διευθυντής Περιβάλλοντος, Daniel Calleja, κατά τη διάρκεια τελετής στις Βρυξέλλες.

Πηγή: EurActiv.gr και «το κουτί της Πανδώρας»

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)