Ανακοίνωση με την οποία απαντά σε δελτίο Τύπου του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Στύλιου εξέδωσε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, «καρφώνοντάς» τον πως προτιμά την αντιπολιτευτική επικοινωνιακή τακτική από την έγκυρη ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στύλιος στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου έκανε λόγο περί σοβαρού προβλήματος από την έλλειψη προσωπικού στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Άρτας. Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως το νοσοκομείο δεν κάνει πια μαστογραφίες, ενώ χαρακτήρισε ως ανεπαρκή τη διοίκησή του.

«Διαβάζοντας κανείς το Δελτίου Τύπου του τοπικού βουλευτή της Ν.Δ., μένει με την εντύπωση ότι ο κ. Στύλιος γεννήθηκε χθες. Ότι δεν είναι επί χρόνια βουλευτής, ότι δεν υπήρξε ο ίδιος μέλος της κυβέρνησης που αποπειράθηκε να απαξιώσει τις δημόσιες δομές υγείας, παγώνοντας τις προσλήψεις αλλά και διώχνοντας ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να κλείνουν δομές, κλινικές νοσοκομείων κλπ», απάντησε με ανακοίνωσή του η διοίκηση του νοσοκομείου.

«Και δεν αποτελεί παρά δικαιολογία η τυχόν επίκληση των μνημονιακών επιταγών. Διότι και τώρα, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, βρισκόμαστε σε πρόγραμμα, αλλά και προσλήψεις ιατρών γίνονται και το Νοσοκομείο αποκτά σύγχρονο εξοπλισμό. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι πλέον η στήριξη της δημόσιας Υγείας αποτελεί βασική προτεραιότητα. Και η εξοικονόμηση δεν γίνεται αφήνοντας τα Νοσοκομεία χωρίς ιατρούς και μηχανήματα, αλλά καθαρίζοντας τον σκοτεινό κόσμο των προμηθειών, της διασπάθισης του χρήματος του ελληνικού λαού και της διαφθοράς», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Παρά ταύτα, καλωσορίζουμε το, έστω και όψιμο, ενδιαφέρον του κ. βουλευτή και τον ενημερώνουμε ότι:

α) Έχουμε ήδη προκηρύξει για πλήρωση, μεταξύ άλλων, μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής στο βαθμό του Επιμελητή Β’. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει, να τον ενημερώσουμε επίσης, ότι για να προκηρυχθεί πλήρωσης θέσης, θα πρέπει πρώτα να έχει εκκενωθεί.

β) Περαιτέρω, έχουμε ήδη αιτηθεί την πρόσληψη ενός (1) επικουρικού ιατρού ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής.

γ) Επιπρόσθετα, έχουμε ήδη αιτηθεί την έγκριση προκήρυξης, μεταξύ άλλων, δύο (θέσεων) ειδικευμένων ιατρών ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής στο βαθμό του Επιμελητή Β’.

Και, φυσικά, συμφωνούμε με την επισήμανσή του ότι «Οι πολίτες της Άρτας αξίζουν καλύτερες υπηρεσίες Υγείας». Πραγματικά, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να αναταχθεί η ερήμωση που προκλήθηκε επί τόσα χρόνια και πάλι, πάντα θα υπάρχει κάτι επιπλέον, για το οποίο οφείλουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε οι πολίτες, όχι μόνο της Άρτας, αλλά και των όμορων νομών να απολαμβάνουν ποιοτικότερες δωρεάν υπηρεσίας Υγείας.

ΥΓ: Τα παραπάνω πεπραγμένα της Διοίκησης, που ο κ. βουλευτής χαρακτηρίζει «απούσα», θα μπορούσε να τα πληροφορηθεί με ένα τηλεφώνημα. Προτίμησε, προφανώς, την αντιπολιτευτική επικοινωνιακή τακτική από την έγκυρη ενημέρωση. Οι πολίτες της Άρτας αξίζουν πιο υπεύθυνη πολιτική εκπροσώπηση», κατέληξε η διοίκηση του νοσοκομείου.
Πηγή: Altsantiri

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)