Στο διάστημα 15-21/04/2018 πραγματοποιήθηκε η τρίτη εκπαιδευτική επίσκεψη εκπαιδευτικών της Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο του προγράμματος, Erasmus+KA1 με τίτλο: «Διαμορφώνοντας ένα Σύγχρονο, Συμπεριληπτικό Σχολείο με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό»στο Ελσίνκι με θέμα: «StructuredEducationalVisitandTrainingSeminarinFinland» όπου συμμετείχαν 125 εκπαιδευτικοί από 18 χώρες της Ευρώπης και από τη Μογγολία, μεταξύ αυτών και 8 εκπαιδευτικοί από την Περιφέρεια Ηπείρου. Η συνάντηση είχε ως στόχο τη γνωριμία με το Εκπαιδευτικό Σύστημα και την κουλτούρα της φινλανδικής κοινωνίας. Για τον σκοπό αυτό υλοποιήθηκαν σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε φινλανδικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε τα εξής σχολεία: 1. OMNIAINTERNATIONAL (Επαγγελματικό Λύκειο) 2.KAITAANKOULU (Γυμνάσιο) και 3.TAPIOLANKOULUJALUKIO (Γενικό Λύκειο).

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη λειτουργία των φινλανδικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και παραδόσεις μαθημάτων, να συνομιλήσουν με Φινλανδούς εκπαιδευτικούς και μαθητές και να αντλήσουν πολλές πληροφορίες και εμπειρίες. Παράλληλα εργάστηκαν σε διεθνικές ομάδες και έτσι ήρθαν σε επαφή με εκπαιδευτικούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με εκπαιδευτικά θέματα δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο προϋποθέσεις για μελλοντικές συνεργασίες.

Το πρόγραμμα συντονίζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και συμμετέχουν τα εξής σχολεία: ΓΕ.Λ.ΚΑΤΣΙΚΑ, ΓΕ.Λ. ΠΕΔΙΝΗΣ, ΓΕ.Λ. ΔΟΛΙΑΝΩΝ (Ν. Ιωαννίνων), ΓΕ.Λ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ, ΓΕ.Λ. ΛΟΥΡΟΥ (Ν. Πρέβεζας), ΓΕ.Λ. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΓΕ.Λ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ (Ν. Θεσπρωτίας),ΓΕ.Λ. ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ (Ν. Άρτας). Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί διεθνικές συναντήσεις στην Τσεχία (Πράγα) και την Ιταλία (Φλωρεντία).

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)