« Η Ν.Δ. δεν μπορεί να μετατρέπεται σε ένα κόμμα με γραμμή ΛΑ.Ο.Σ. 2008 και Πολιτικής Άνοιξης 1996 για το Μακεδονικό» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, μιλώντας  στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Έκανε αναφορά στο κυβερνητικό παρελθόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας « Η Ν.Δ. έχει κυβερνήσει και έχει χαράξει εξωτερική πολιτική στη χώρα μας και είναι αυτή, η οποία το 2008 κατέθεσε veto. Υπό την έννοια αυτή, δεν μπορεί να μην αναγνωρίζει τι έκανε το 2008 και να λέει κάτι άλλο τώρα, ότι δηλαδή δεν πρέπει να λυθεί το ζήτημα ή ότι δεν θέλουμε να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία. Είναι κάτι το οποίο ξεπερνάει τη λογική».

Υπενθύμισε ότι η πολιτική που ακολουθεί η Ν.Δ. στο ονοματολογικό της π.Γ.Δ.Μ. είναι καιροσκοπική, τονίζοντας « Η Ν.Δ. έχει αλλάξει άποψη πολλές φορές και κυρίως ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είναι επικεφαλής. Κοιτάζει να δει, αναλόγως, σε ποια γραμμή θα καταλήξει».

Αναφερόμενος στην εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης, που έχει χαραχτεί τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, ο Κώστας Μπάρκας είπε « Η σημερινή κυβέρνηση διαπραγματεύεται με βάση την εθνική γραμμή. Δεν πρέπει να αλλοιώνουμε την ιστορία της χώρας μας και μάλιστα τη νεότερη ιστορία της, από το 1992 και εντεύθεν. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τη λύση ενός κορυφαίου ζητήματος εξωτερικής πολιτικής».

Αναφερόμενος στα σημερινά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται για το ονοματολογικό της π.Γ.Δ.Μ., ο Κώστας Μπάρκας ανέφερε ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη να συμμετέχει εφόσον το επιθυμεί, αρκεί όπως τόνισε «να μην προβαίνει σε βίαιες ενέργειες όπως αυτές που είδαμε με τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη ή την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Γιάννη Μπουτάρη».

Αναφερόμενος στις θετικές αλλαγές που πραγματοποίησε η γειτονική χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, ο Κώστας Μπάρκας επισήμανε «έφυγε η ονομασία από το αεροδρόμιο, έφυγε η ονομασία από τους εθνικούς δρόμους, η Εκκλησία των Σκοπίων άλλαξε όνομα».

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)