« Το ΄΄μαύρο΄΄ στην ΕΡΤ ήταν ΄΄μαύρο΄΄ στη Δημοκρατία»» τόνισε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ,   με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη «μαύρη» επέτειο, από τη μέρα δηλαδή που  η κυβέρνηση Σαμαρά «έκλεισε» τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και φίμωσε τη Δημοκρατία. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Ιάσωνας Φωτήλας.

Παράλληλα, ο Κώστας Μπάρκας επισήμανε «Η ΕΡΤ πρέπει να στηρίζεται. Αυτή η κυβέρνηση άνοιξε πάλι την ΕΡΤ. Όλοι οι άνθρωποι επανήλθαν στις δουλειές τους και η ΕΡΤ παρουσιάζει όλες τις ειδήσεις σε όλους τους ανθρώπους».

Σε ό,τι  αφορά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης του τελευταίου Μνημονίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (14/6), ο Κώστας Μπάρκας επισήμανε ότι «αποτελεί το τελευταίο βήμα για την οριστική έξοδο από τα Μνημόνια».

Ερωτηθείς για τις συνταξιοδοτικές παρεμβάσεις το 2019, ο Κώστας Μπάρκας τόνισε «Είναι μια νομοθέτηση που κάναμε πέρυσι προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και σας θυμίσω ότι ήταν απαίτηση του ΔΝΤ. Το Δ.Ν.Τ. εφεξής διαφαίνεται ότι θα είναι τεχνικός σύμβουλος. Κατά την άποψή μου, είναι μια πολύ καλή είδηση, διότι το Δ.Ν.Τ. ήταν αυτό που επέβαλε τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Όλοι πλέον στην Ευρώπη αναγνωρίζουν ότι η χώρα μας βγαίνει από τα δεσμά των Μνημονίων, εκτός από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε «Η Ελλάδα ισχυροποιείται σε πολιτικό, οικονομικό, γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό επίπεδο. Η χώρα μας επανέρχεται στη κανονικότητα και θα έχουμε όλες τις δυνατότητες να επαναδιαπραγματευθούμε απέναντι στους ευρωπαίους, ως ισότιμη χώρα. Αυτός είναι ο τρόπος. Για να χτίσουμε την Ελλάδα της επόμενης εικοσιπενταετίας και να την θωρακίσουμε απέναντι σε μελλοντικές κρίσεις».

Σε ό,τι αφορά στη φιλοσοφία και την αντίληψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για  τα εργασιακά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος, ο Κώστας Μπάρκας υπογράμμισε «Η Ν.Δ. έχει διαφορετική πολιτική αντίληψη την οποία έχει ευθαρσώς πει ο κ. Μητσοτάκης. Έχει υποστηρίξει ότι για τη Ν.Δ. υπάρχει πλεονάζον ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία και ότι είναι κακή η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας» και συμπλήρωσε «Η Ν.Δ. έχει ιστορία σ’ αυτό τον τόπο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ιστορία ως υπουργός και πολιτικό πρόσωπο. Είναι αυτός που το 2012-2015 έλεγε ότι πρέπει να διώξουμε 12.500 ανθρώπους για να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να εκχωρήσουμε εργασίες του Δημόσιου στον Ιδιωτικό τομέα».

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)