Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας  με τίτλο «Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις» ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία χθες το βράδυ, καθώς υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι.  Αντίθετα,  καταψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή, ενώ το Κ.Κ.Ε. και η Ένωση Κεντρώων  ψήφισαν «παρών».

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, το οποίο, μεταξύ άλλων, προωθεί μέτρα για τη στήριξη των αδήλωτων εργαζομένων, καθώς και για την προστασία όσων εργάζονται σε εργολαβικές εταιρείες. Μέτρα που, ουσιαστικά,  κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, βάζοντας όρια στην αυθαιρεσία των εργοδοτών.

To επόμενο διάστημα – και με τα μεγαλύτερα πεδία ελευθερίας που προσφέρει η έξοδος από το Μνημόνιο – η κατεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι να εντείνει τις παρεμβάσεις για την επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας, καθώς και να προχωρήσει στις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού, προκειμένου να μπει ένα «τέλος» στον κύκλο της απορρύθμισης και της «εργασιακής ζούγκλας», που επιβλήθηκε την περίοδο 2010- 2014.

(Από το γραφείο του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα)

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)