«Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών χαράσσουν την εξωτερική πολιτική της χώρας μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στη σημερινή εκπομπή του Antenna «Καλημέρα Ελλάδα». Στο πάνελ ήταν, επίσης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας και ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γιάννης Κουτσούκος.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, ο Κώστας Μπάρκας είπε «Τις πρώτες στιγμές αυτά που ακούστηκαν δημιούργησαν μια ένταση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το τι ακριβώς σημαίνουν. Η μεταφορά των αντιρρήσεων του κ. Καμμένου  στην Αμερική αναφορικά με θέμα της εξωτερικής μας πολιτικής ήταν υπερβολική. Δεν μπορούν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα» και συμπλήρωσε «Είναι θετικό το γεγονός ότι δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις από τον κ. Καμμένο. Σήμερα, έχουμε υπουργικό συμβούλιο, άρα και εκεί θα έχουμε την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Άμυνας».

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Μπάρκας είπε «Ο κ. Πολάκης στην τοποθέτησή του είπε πολλά πράγματα. Για να κερδίσουμε τις εκλογές, που μπορούμε να τις κερδίσουμε, πρέπει να γίνει αναδιανομή του πλούτου, να μην κόψουμε τις συντάξεις, η Δικαιοσύνη να μην κωλυσιεργεί σε υποθέσεις όπως: Novartis και θαλασσοδάνεια κομμάτων. Άρα, μετέφερε αυτά που συζητάει ο κόσμος στο δημόσιο χώρο, δηλαδή ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να επιταχύνει τον τρόπο λειτουργία της» και συμπλήρωσε «Η διατύπωση του κ. Πολάκη ήταν ατυχής. Με την ουσία της δήλωσής του, όμως, δεν διαφωνεί κανείς. Αυτά που είπε ήταν πολύ σοβαρά πράγματα».

Σε ό,τι αφορά στη χθεσινή επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Ομόνοιας, ο Κώστας Μπάρκας τόνισε «Είναι απολύτως καταδικαστέα η χθεσινή επίθεση. Η Αριστερά ήταν πάντα απέναντι σ’ αυτές τις επιθέσεις. Είναι σαφές ότι η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, ώστε να αποδοθούν ευθύνες. Παρά την επίθεση που δέχεται η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, νομίζω ότι έχει μεγάλες επιτυχίες».

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)