-Νάμαστε πάλι εδώ. Κάθε Παρασκευή θα μπορείτε να διαβάζετεόσοι έχετε όρεξη- τις παρασκηνιακές αλλά και τιςσκηνιακές αποφάσεις που παίρνονται σε διάφορα κέντρα αποφάσεων, χωρίς προκαταλήψεις.

- Φυσικά και έχουμε πολιτική ένταξηαλίμονο- αλλά κατά το δυνατόν αυτή δεν θα είναι ο κινητήριος μοχλός των απόψεων που πρόκειται να παρατίθενται.

- Μη νομίζετε ότι επειδή πλησιάζουμε σε εκλογές γράφονται αυτές οι λεπτομέρειες. Είχε αποφασιστεί να γραφούν, αλλά ο κλονισμός της υγείας δεν το επέτρεψε.

***

-Τι ήταν αυτό που ζήσαμε οι πανέλληνες. Ούτε λίγα λεπτά δεν διήρκεσε η συναίνεση μεταξύ των κομμάτων, στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

- Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό με οξύτατο λόγο, τέτοιον που λες μέσα σου ότι είναι μάλλον εχθροί αυτοί που μιλούν.

- Αλλά δεν είναι εχθροί. Είναι γιατί θεωρούν ότι η διακυβέρνηση της χώρας τους ανήκει δικαιωματικά και ότι η τωρινή κατάσταση είναι κάτι σαν παρασπονδία στις επιδιώξεις τους.

- Είναι από τους λόγους που τόσο ο κύριος Μητσοτάκης όσο και η κυρία Γεννηματά μιλάνε για εκλογές.

-Ειδικά ο κ. Μητσοτάκης, ζητάει εκλογές από όταν ανέλαβε τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας. Η κυρία Γεννηματά λίγο αργότερα.

***

-Μη ξεχάσω να σας πω ότι ο κ. Τατσόπουλος, ο συγγραφέας ντε, θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

-Είναι η διεύρυνση του κ. Μητσοτάκης προς τα αριστερά, καθότι ο κ. Τατσόπουλος, ο συγγραφέας, υπήρξε και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

-Άλλο αν στη συνέχεια συνέπλευσε με το Ποτάμι. Μωρέ με όποιον ναναι θα συμμαχούσε ο Τατσόπουλος, αρκεί να τον καλούσαν.

***

-Τι ήταν αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης; Είπε πως «η ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ενοίκους της εκτελεστικής εξουσίας».

- Και το είπε αυτό την ώρα που μια ανεξάρτητη αρχή προέβη στοαμάρτημα να ερευνήσει την περίοδο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

-Αν κατάλαβα καλά, ο κ. Σημίτης θεωρεί ότι η νυν κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της είναι «περιστασιακοί ένοικοι».

-Ενώ ο ίδιος και οι υπουργοί του που μπαινοβγαίνουν στις φυλακές, δεν ήταν περιστασιακοί, αλλά μόνιμοι ένοικοι.

- Αν κατάλαβα καλά, ο κ. Σημίτηςκαι οι συν αυτώ- δικαιωματικά διεκδικεί το πλεονέκτημα του μόνιμα ιδιοκτήτη της εξουσίας, άσχετα αν του το δίνει ο λαός.

- Αν κατάλαβα καλά, ο κ. Σημίτης περιέγραψε σε μια φράσηπώς αυτός και το σινάφι του αντιλαμβάνονται την εξουσία, τη χώρα, την κοινωνία, τη δικαιοσύνη και κυρίως τους εαυτούς τους. 

- Αν κατάλαβα καλά, ο κ. Σημίτης έχει ξεχάσει ότι η ότι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα είναι ανεξάρτητη αρχή της οποίας προεδρεύει Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, που επιλέγεται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

- Αν κατάλαβα καλά ο κ. Σημίτης έχει ξεχάσει πως οι “περιστασιακοί ένοικοιείναι δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που, μάλιστα, ανέλαβε νακαθαρίσειτο τοπίο απόλυτης καταστροφής που της άφησε μια ελίτ, η οποία επιμένει να μην έχει διδαχτεί τίποτε από τα χρόνια της επίπλαστης ευδαιμονίας και του δήθενεκσυγχρονισμού“.

- Τώρα αν είναι επιτυχημένοι ή όχι, οι “περιστασιακοί ένοικοιθα κριθούν από την ιστορία, όπως ήδη κρίθηκε ο Κ. Σημίτης και απέτυχε σε επίπεδο οικονομικό, αλλά πρώτα απ’ όλα σε ηθικό και αξιακό.

- Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην κ. Φώφη Γεννηματά, στον κ. Γεώργιο Παπανδρέου και στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που είπε το περίφημο «Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας».

- Τον υπερασπίστηκε ο πολιτικός που, μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο, απαιτούσε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Άκη Τσοχατζόπουλο για την ταλαιπωρία που υφίσταται και υποστήριζε ότι οι ύποπτοι λογαριασμοί του Παπαντωνίου ήταναριθμοί τηλεφώνου.

- Μόνο ένα ερώτημα και αυτό ρητορικό. Ποιος ο λόγος να υπάρχει Δικαιοσύνη και ανεξάρτητες ελεγκτικές αρχές όταν όλα στη χώρα αυτή είναι απόρροια σκοπιμότητας και συνωμοσίας;

***

-Για να έρθουμε στα δικά μας. Προεκλογικά πάντα, αν και από τις εκλογές μας χωρίζουν έξικαι βάλε- μήνες.

- Δεν υπέδειξε υποψήφιους δημάρχους το ΚΙΝΑΛ, τους οποίους θα υποδείξει στο τέλος του μήνα. Αυτό ισχύει και για τον δήμο Αρταίων.

- Τώρα αν με ρωτάτε για τον δήμο τα Πρέβεζας, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι υποψήφιος -γιατί ακόμα δεν έχει τελειώσει το έργο του- θα είναι ο Χρήστος Μπαΐλης.

- Έχουν αποσυρθείκαθένας για τους δικούς του λόγους- ο Βασίλης Ιωάννου και ο Βασίλης Γιάπρος, χωρίς ωστόσο να μείνει ακέφαλη η υποψηφιότητα δημάρχου για τον δήμο Πρέβεζας.

- Στο μεταξύ «πλώρη» για τον δήμο της Πρέβεζας μα τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, έχει βάλει ο τέως διοικητής του νοσοκομείου Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος.

- Μη βιάζεστε όμως. Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι από το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας θα υπάρξει υποψηφιότητα που θα «κάνει πάταγο».

- Ονόματα δεν λέμε, αλλά καλά είναι να μη βιάζονται πολλοί.

- Στον ΣΥΡΙΖΑ «ψάχνουν» το πρόσωπο που θα αντιπαρατεθεί με αξιώσεις τόσο στην υποψηφιότητα Μπαΐλη, όσο και σε εκείνη της Νέας Δημοκρατίας, όποια κι αν είναι αυτή.

- Το ΚΙΝΑΛ απ’ ό,τι φαίνεται θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Χρήστου Μπαΐληαλλά είπαμε, θα το ανακοινώσει προς το τέλος του μήνα.

- Για τους άλλους δήμους δεν έχουμε πληροφορίες. Ξέρουμε μόνο ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει στην Φιλιππιάδα τον νυν δήμαρχο Νίκο Καλαντζή και στον δήμο Πάργας τον επίσης νυν δήμαρχο Αντώνη Νάστα.

- Αν και για τον δήμο Πάργας, κάτι «ψήνεται», που σημαίνει ότι ο κ. Νάστας θα έχει ισχυρόν αντίπαλο.

- Και με την ευκαιρία. Τι απέγινε εκείνη η προεκλογικήαν δεν κάνουμε λάθος- εξαγγελία του δημάρχου Ζηρού Νίκου Καλαντζή σχετικά με το λατομείο Θεσπρωτικού, το οποίο εκμεταλλεύεται ο κ. Νάστας;

- Ισχύει ακόμα ή όχι;

- Για τα άλλα κόμματα δεν έχουμε κάτι καινούργιο να πούμε. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια κινητικότητα, η οποία όμως δεν έχει προσδώσει κάτι.

- Λέγεται ότι κάτι πάει να γίνει, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται από πηγές προσκείμενες στο κυβερνών κόμμα.

- Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν προς το τέλος του μήνα, αν και φαίνεται ότι ούτε και τότε θα υπάρξει ανακοινώσιμο όνομα.

***

-Για να έχουμε και το καλό ερώτημα. Αυτοί που προσλαμβάνονται για να εργαστούν στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών (όπως για παράδειγμα στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών της Φιλιππιάδας) εργάζονται καθόλου;

- Γιατί μαθαίνουμε ότι οι δήμοι ζητάνε κάποιον αριθμό εργαζομένων, αλλά οι εργαζόμενοι δεν …πατάνε στα κέντρα αυτά, παρά μόνο όταν είναι να πληρωθούν. Δηλαδή στο τέλος κάθε μήνα.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)