-Ο Γιάννος Παπαντωνίου επιμένει ότι κατασυκοφαντείται από την κυβέρνηση και γι’ αυτό θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

- Δεν παραλείπει βέβαια να πει δυό λόγια και για το «δόγμα Πολάκη» που κορυφώνεται με τον «παροξυσμό χυδαιολογίας και λασπολογίας» με το τελευταίο κρούσμα του μάρτυρα.

- Και επειδή έχει το θράσος να εμπλέκει και το όνομα του άμεμπτου κυρίου Παπαντωνίου –ο οποίος βρίσκεται αδίκων προφυλακισμένος- θα ασκήσει «όλα τις ένδικες δυνατότητες» που έχει στη διάθεσή του.

- Αυτά δήλωσε ο άμεμπτος Γιάννος Παπαντωνίου, υπουργός επί κυβερνήσεων Σημίτη, ο οποίος λυπήθηκε ειλικρινά για όσα συνέβησαν επί πρωθυπουργία του και για τον οποίον η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το «βρώμικο 89».

- Τώρα γιατί ήταν βρώμικο και γιατί επανέρχεται στο πρόσωπο του Σημίτη, επειδή διατάχτηκε από τη δικαιοσύνη το άνοιγμα των λογαριασμών του, καθώς και το άνοιγμα των λογαριασμών συγγενικών του προσώπων, μόνο η κυρία Γεννηματά μπορεί να μας το πει.

***

-Θα πρέπει να πούμε ότι η 10ετής φυλάκιση που επιβλήθηκε στην καθαρίστρια, ήταν έξω από το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

- Ειδικά όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι τέτοιες εξαντλητικές ποινές δεν έχουν επιβληθεί σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονταν άνθρωποι που ήταν θεματοφύλακες της εθνικοφροσύνης.

-Η εν λόγω καθαρίστρια δεν έβλαψε καν το δημόσιο, γιατί τα χρήματα που πήρε, τα πήρα γιατί τα εργάστηκε.

- Αν και η κυρία αυτή πήρε της θέση κάποιας άλλης, λέμε και πάλι ότι η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν ποινή δυσανάλογη με την παρανομία –αν υποτεθεί ότι έκανε.

- Και εδώ προκύπτει ένα ερώτημα. Γιατί δεν άλλαξαν το νόμο επί τόσα χρόνια; Σε τι εξυπηρετεί ένας νόμος που λέει ότι τα χαρτιά που κατατίθενται για μιά πρόληψη, εξετάζονται μετά από 20 ή και 30 χρόνια;

- Για τι να μην εξετάζονται όταν κατατίθενται, ώστε να αποφεύγεται κάθε παρανομία ή παρατυπία;

- Τόσοι και τόσοι νόμοι καταργήθηκαν και τη θέση τους πήραν άλλοι νόμοι πιό σύγχρονοι.

- Ένας σύγχρονος νόμος θα έλυνε και τα χέρια της δικαιοσύνης, κυρίως εκείνων των δικαστών που ενεργώντας με το δόγμα «ο νόμος είναι νόμος», επιβάλλουν και τις αντίστοιχες ποινές.

- Ή μήπως ο νόμος αυτός, έτσι όπως είναι, ήταν χρήσιμος σε κάποιους πολιτικούς;

***

-Εμ, βέβαια, πώς είναι δυνατόν να συνδιαλέγεται η Εκκλησία με τον Τσίπρα, που έχει τη σύντροφό του αστεφάνωτη, και να μην περιμένει, για την όποια συμφωνία, να ‘ρθει στην εξουσία ο χριστιανός ο σωστός, ο ευσεβής και ενάρετος.

- Σου λέει, άμα είναι να υπογράφουμε συμφωνίες με τον αντίχριστο, ας περιμένουμε καλύτερα τους επόμενους, που δεν θα μας ζητήσουνε να υπογράψουμε και τίποτα.

- Και που δεν θα λένε κουβέντα και στον Αμβρόσιο, κάθε φορά που μας εξηγεί πόσο συμπαθητικοί είναι οι νεοναζί.

- Φαίνεται ότι υπάρχει μια ισχυρή τάση στην Ιεραρχία που πιστεύει ότι οι σχέσεις της Εκκλησίας με το κράτος είναι μια χαρά ως έχουν και δεν χρειάζεται να τις αλλάξουμε.

- Καθ’ ότι άμα τις αναθεωρήσουμε, θα τεθεί σε αμφιβολία και το καθεστώς των μπουρμπουάρ που παίρνουν οι παπάδες όταν βαφτίζουν, ή στεφανώνουν, ή τελούν το μυστήριο της ταφής (μακριά από εδώ που λένε και στο χωριό μου).

- Και δεν ξέρω αν το μπουρμπουάρ που παίρνουν οι παπάδες είναι φορολογήσιμο ή είναι «για την εκκλησία».

- Εντάξει, να είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι ιερείς, αλλά να προσλαμβάνονται με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

- Για να μη μπουκάρει κάθε τρεις και λίγο στις εκκλησίες ο Νάσος Ηλιόπουλος με ανθρώπους της επιθεώρησης εργασίας, προκειμένου να κάνει έλεγχο.

***

-Άμα είσαι ωραίος, το λένε και οι γυναίκες όταν τις συναντάς στο δρόμο. Όπως η άλλη που είπε στον Μητσοτάκη «τι γκόμενος είσαι εσύ;» όταν τον συνάντησε στο δρόμο, ενώπιον –φυσικά- της κάμερας.

- Και καλά δεν έγινε και τίποτα που είπε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα να μιλήσει με ανθρώπους στην Κυψέλη, την οποία επισκέφθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

- Το ότι μένει εκεί μόνιμα ο Τσίπρας, λίγη σημασία έχει. Το σπίτι μάλλον θα το πήρε από κάποιον (ονόματα δεν λέμε) που χρεοκόπησε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, όπως έγραψαν και οι εφημερίδες.

- Τώρα γιατί προτίμησε το δείπνο στον Λαλαούνη αντί της συζήτησης στη βουλή για την οικονομία ο Μητσοτάκης, δεν τίθεται ερώτημα.

- Έτσι κάνουν όσοι είναι αυτοδημιούργητοι και όσοι έχουν κάνει ανώτερες σπουδές και λένε ο Κολούμπια Κολάμπια.

- Μόνο που στο δείπνο του Λαλαούνη δεν κάλεσε τον Τσίπρα. Αλλά, θα μου πείτε, πού να τον πήγαινε αφού δεν είναι ούτε αυτοδημιούργητος, ούτε το Κολούμπια το λέει Κολάμπια.

***

-Σιγά τον πολυέλαιο. Τι θα πει και άλλος υπουργός του Σημίτη βρέθηκε με μίζες. Η είδηση θα ήταν ότι δεν βρέθηκε.

- Και ο Σημίτης δεν κατάλαβε τίποτα. Γι’ αυτό και του συμπαραστέκονται η Φώφη και ο Γιώργος (Παπανδρέου για όσους δεν κατάλαβαν).

- Κι αυτός ο παλιογάλλος που είπε «μας την πήραν οι άλλοι τη δουλειά γιατί στόχευσαν στον Πρωθυπουργό» μάλλον βαλτός από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν και εφάρμοζε το «δόγμα Πουλάκη».

***

-Να σας πω και κάτι για τις περιφερειακές εκλογές. Υποψηφιότητα για τον δήμο Ιωαννιτών με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε η Τατιάνα Καλογιάννη, μέχρι τώρα μέλος της περιφερειακής διοίκησης και από τα αγαπημένα παιδιά του Καχριμάνη.

- Η υποψηφιότητά της να σημαίνει τάχα την ηττοπάθεια που έχει ο Καχριμάνης και ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα γι’ αυτόν;

- Άντε να σας πω και για τον δήμο της Πρέβεζας. Ο λόγος για τη Νέα Δημοκρατία πάλι. Που λέτε θα υπάρξουν εκπλήξεις καθ’ ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα κατέλθουν υποψήφιοι με το χρίσμα της, όσοι το ανακοίνωσαν.

- Είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν εκπλήξεις. Που σημαίνει ότι για τον δήμο Πρέβεζας θα ηγηθεί άλλος, που είναι πολύ κοντά στον πρόεδρο Κυριάκο.

Φρίη

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)