Στη Συμφωνία των Πρεσπών και στα διαδικαστικά τερτίπια της Ν.Δ. στη Βουλή  για να αμφισβητηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, αναφέρθηκε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Antenna.

«Η εικόνα του κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή. Ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του είχαν μια  συγκεκριμένη πολιτική θέση –δεν χρειάζεται να επικαλεστώ πρακτικά Βουλής, βίντεο – και άλλαξαν, πηγαίνοντας προς τα δεξιά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Υιοθέτησαν τη θέση της Πολιτικής Άνοιξης του 1994» τόνισε ο Κώστας Μπάρκας.

« Αυτό που συνέβη στο πρόσφατο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό είναι ότι έγινε μια ειρηνική διαδήλωση και κάποια στιγμή οι φασίστες πήραν το πάνω χέρι. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Λαγός σουλάτσαρε στη Βουλή μαζί με κάποιους άλλους φασίστες, οι οποίοι έσπασαν τα κιγκλιδώματα και προσπάθησαν να εισβάλουν. Αυτό λοιπόν η Ν.Δ. έπρεπε να το καταγγείλει και όχι να κρύβεται. Γιατί η Ν.Δ. «χαϊδεύει»  αυτούς τους ανθρώπους. Εμείς υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία και το Κοινοβουλευτικό Σύστημα » συμπλήρωσε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Μπάρκας επισήμανε «Είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές. Έχει πάρει 3 ψήφους εμπιστοσύνης μέσα σε ένα μήνα: ο προϋπολογισμός του 2019, η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Πρωθυπουργός και η Συμφωνία των Πρεσπών. Με την έννοια αυτή, καμία συζήτηση περί δεδηλωμένης δεν τίθεται».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση αν θέλει μπορεί να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, να δούμε εάν υπάρχει η απαραίτητη κυβερνητική πλειοψηφία» κατέληξε ο Κώστας Μπάρκας.

 

Αποζημιώσεις ύψους 158.633 ευρώ από τον ΕΛ.Γ.Α. 

Αποζημιώσεις ύψους 158.633 ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. αύριο, Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού Πρέβεζας.

Η πληρωμή αυτή αφορά κυρίως αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου  για το έτος  ζημιάς 2018.

Διευκρινίζεται ότι για το έτος ζημιάς 2018 καταβάλλεται το 70% των αντίστοιχων αποζημιώσεων  φυτικής παραγωγής και το 100% των αντίστοιχων αποζημιώσεων  ζωικού κεφαλαίου.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)