Άλλη μια κυβερνητική υπόσχεση προς τους εργαζόμενους της χώρας παραμένει έωλη. Το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη αφήνει τους εργαζόμενους στον χώρο του Τουρισμού και του Επισιτισμού και όχι μόνο στη μοίρα τους. Καταρχάς, με μηδενικό εισόδημα, από τον Νοέμβριο του 2020, χωρίς να έχουν λάβει το επίδομα ανεργίας, καλούνται να ζήσουν χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι οικογένειές τους. Με το επιχείρημα ότι δεν επαρκεί το προσωπικό του ΟΑΕΔ στην έγκαιρη καταβολή των επιδομάτων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αδυνατεί να πληρώσει εγκαίρως τα επιδόματα ανεργίας, προκαλώντας τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ανθρώπων που βιώνουν από πρώτο χέρι τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας.

Στον επισιτισμό η κατάσταση είναι χειρότερη καθώς, οι εργαζόμενοι σε αυτόν δεν έχουν ούτε δικαίωμα επαναπρόσληψης, ούτε δικαίωμα αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ενώ η επιδότηση που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020 ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2021, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για το πως οι άνθρωποι αυτοί θα ζήσουν μέχρι να ξανανοίξουν τα ξενοδοχεία τον Απρίλιο, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Όσοι έκαναν μονομερή αίτηση για αναστολή σύμβασης δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ένσημα με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται επιδομάτων από το ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, με Ερώτηση που κατέθεσαν σαράντα πέντε (45) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, την οποία συνυπογράφει και ο Βουλευτής Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, αναδεικνύεται και η απόρριψη χιλιάδων νέων εργαζόμενων στον Τουρισμό και στον Επισιτισμό, διότι αν δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα τα προηγούμενα χρόνια, δεν επαρκούν τα πενήντα (50) ένσημα που απαιτούνταν κατ’ εξαίρεση το 2020, για να πάρουν το επίδομα ανεργίας. Με την Ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καλούν τον Υπουργό Εργασίας να λάβει μέτρα στήριξης των συγκεκριμένων εργαζόμενων στον κλάδο του Τουρισμού και Επισιτισμού.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)