Διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Άρτας για το θέμα του υπό διαβούλευση Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου προβλέπεται μεταξύ άλλων η ανασυγκρότηση της Σχολής Καλών Τεχνών με δυο τμήματα, ήτοι το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης με έδρα τα Γιάννενα και τη Σχολή Μουσικών Σπουδών με το Τμήμα Μουσικών με έδρα την Αρτα με πρόβλεψη για τη μεταφορά του στα Ιωάννινα, το πρώτο που θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς είναι ότι το «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι όταν οι ίδιοι και η κυβέρνησή τους είναι αυτοί που καταψήφισαν στη Βουλή την ίδρυση των πανεπιστημιακών τμημάτων στην Άρτα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν την κατάργηση του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα όταν έγιναν κυβέρνηση;

Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι όταν ψηφίζοντας τον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως, που μειώνει τον αριθμό των εισακτέων στις Σχολές, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη και τη βιωσιμότητα ακόμη και της Γεωπονικής Σχολής;

Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι όταν στην εν λόγω ανακοίνωση παραδέχονται ότι ήταν ενάντια στην ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων, μεταξύ των οποίων και η Γεωπονική Σχολή, για πρώτη φορά στην Άρτα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;

Αλλά το καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι ένα αίτημα δεκαετιών των αρτινών πολιτών έγινε πράξη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια πράξη που αναγνωρίστηκε και στις εκλογές δίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη θέση στον νομό μας για μια ακόμη φορά στις εκλογές του 2019.

Η δική μας πρόταση λοιπόν αποτυπώθηκε σε νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή το 2018. Η ίδρυση των πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Άρτα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για έναν ισχυρό πανεπιστημιακό πυλώνα.

Εκείνο για το οποίο πρέπει να δεσμευτούν οι κυβερνητικοί παράγοντες στην Άρτα ενώπιον του αρτινού λαού είναι η άμεση άρση της ανάκλησης της λειτουργίας του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής Άρτας.

Τους καλούμε λοιπόν αντί να αναλώνονται σε ανακοινώσεις που τους εκθέτουν και ορισμένοι εξ αυτών να πλειοδοτούν και σε ίδρυση νέων σχολών να υπερασπιστούν αυτά που κινδυνεύουν σήμερα, να αφήσουν τα πολλά λόγια και να προχωρήσουν σε πράξεις.

Και να θυμούνται οι εμπνευστές του εν λόγω κειμένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε τη διακυβέρνησή του με έργα μεταξύ των οποίων και η ίδρυση Γεωπονικής Σχολής σε συνδυασμό με έναν ισχυρό πυλώνα πανεπιστημιακών τμημάτων στην Άρτα. Ας προσέχουν λοιπόν για να μη συνδεθεί η δική τους διακυβέρνηση με κλείσιμο και απαξίωση σχολών και τμημάτων στην πόλη μας.

Κατά άλλα θα απολογηθούν στους πολίτες όταν έρθει η ώρα.

Άρτα 11 Φεβρουαρίου 2021

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)