Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, κατακύρωσε – μεταξύ άλλων- το έργο «Βιοκλιματική ανάπλαση και ενσωμάτωση τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία», προϋπολογισμού € 600.000. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα  Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “InterregIPAIICross-borderCooperationProgrammeGreece-Albania 2014-2020″ και οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε ο  Σπυρίδων Νικ. Μπίμπος

Επίσης κατακυρώθηκαν τα έργα:

  • «Άμεση αποκατάσταση κατολίσθησης με την κατασκευή αναβαθμών περιοχής Καταρράκτη μετά από θεομηνίες», προϋπολογισμού 248.000 €  Οριστικός ανάδοχος: PROJECTANALYSIS Ι.Κ.Ε.
  • Αποκατάσταση πρόσβασης οδικού δικτύου από Ε.Ο. προς περιοχή Αράχθου», προϋπολογισμού 50.000 €. Οριστικός ανάδοχος Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε.
  • Κατασκευή βάσεων για την τοποθέτηση γέφυρας Μπέλεϋ στον χείμαρρο Μακρύρεμα στην περιοχή της ΤΚ Πληκατίου Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 45.000 €  Οριστικός ανάδοχος: Χρήστος Βασιλειάδης

Η Ο.Ε ενέκρινε επίσης ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους για τα έργα:

  • «Άμεση βελτίωση βατότητας επαρχιακής οδού από Κάτω Λαψίστα έως Νεοχώρι», προϋπολογισμού € 80.000.  Aνάδοχος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ  Ο.Ε.
  • «Εργασίες μετατροπής του παλαιού σχολείου Ελαταριάς σε ορειβατικό καταφύγιο», προϋπολογισμού € 56.800. Ανάδοχος: Π. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Τέλος – και μεταξύ άλλων – ενέκρινε τις διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων:

  • «Αποκαταστάσεις οδοστρώματος επαρχιακού οδικού δικτύου και σύνδεση με όρια Νομού προς Θεσπρωτία», προϋπολογισμού 130.000 €.
  •  «Κόκκινος»-«Βατσινιές» Τ.Κ. Οξυάς Δήμου Κόνιτσας μετά από έντονες βροχοπτώσεις», προϋπολογισμού 50.000 €. Ηπείρου
  •  «Επισκευή Κοιμητηριακού Ναού Νέας Σαμψούντας Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 35.000

 

 

Απάντηση σε «Λαϊκή Συσπείρωση»

Η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επανέρχεται σήμερα στο θέμα του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας, με αφορμή μεν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, χωρίς όμως να περιμένει καν την ολοκλήρωσή της, προφανώς επειδή οι συντάκτες της ήθελαν να επαναλάβουν τα τετριμμένα επιχειρήματα,  που αμφιβάλλουμε αν τα επικροτούν ακόμη  και ψηφοφόροι της.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που του  έθεσε ως προς την εγκατάσταση του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας ο παρευρισκόμενος επικεφαλής της παράταξης κ. Γεώργιος Πρέντζας.

Μεταξύ αυτών και ο λόγος για τον οποίο ανατίθεται σε τεχνικό σύμβουλο η Μελέτη συναρμολόγησης κλπ της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.  Η μη  ύπαρξη μελέτης είναι άλλωστε ένα από τα σημεία για τα οποία ήταν αντιμέτωπη με κριτική η Περιφερειακή Αρχή,  η οποία βεβαίως δεν οφειλόταν σε παράλειψη, αλλά επειδή θα έπρεπε να ολοκληρωθούν πρώτα τα διαδικαστικά ζητήματα και να ολοκληρωθεί η μεταφορά του σκελετού.

Μετά δε τη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης παρουσίασε στον επικεφαλής της κ. Γεώργιο Πρέντζα.   τα έγγραφα που είχε ζητήσει η ίδια παράταξη με αίτηση κατάθεσης εγγράφων.

Η Περιφερειακή Αρχή επιταχύνει τις διαδικασίες για την εγκατάσταση του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσει και τα τελικά σχέδια της νέας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.  Οπότε ας μη βιάζονται και ας μην εκτίθενται ορισμένοι, γιατί τότε θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ τα περί «ρεσιτάλ ασυδοσίας» και τα άλλα συναφή σχόλια…

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)