Ρεπορτάζ : Ρούλα Χρήστου

Καμία ανησυχία στο δήμο για το στρατόπεδο

Ερώτημα της Ι. Θεοχαροπούλου για Κέντρο Κράτησης και αξιοποίση του στρατοπέδου

 

Διαψεύδει κάθε πληροφορία ή φήμη για τη μετατροπή του στρατοπέδου Πετροπουλάκη σε Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών ο δήμος Ζηρού και δεν ανησυχεί. Αυτό προέκυψε από την απάντηση του δημάρχου Δημήτρη Γιολδάση σε σχετικό ερώτημα που υπέβαλε η κ. Ιωάννα Θεοχαροπούλου στη συνεδρίαση του Δ.Σ τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος προέταξε ως μόνα σίγουρα γεγονότα, αναφορικά με το στρατόπεδο, τη διαδικαστική εκκρεμότητα για  το ιδιοκτησιακό και ουδέν άλλο. Όπως έγραψε ήδη απ’ την περασμένη Παρασκευή η «F», ο δήμος στις 10 Σεπτεμβρίου έλαβε έγγραφη απάντηση απ’ το υπουργείο άμυνας πως οι συνεχείς πολιτικές αλλαγές δεν ευνόησαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής του στρατοπέδου στο δήμο. « Άλλο θέμα για το στρατόπεδο σ’ εμάς αυτή την ώρα δεν υπάρχει. Αν έρθει κάτι, θα το συζητήσουμε. Στη Ζίτσα, το Δ.Σ θέλει ένα κέντρο κράτησης. Στην Άρτα όχι. Σ’ εμάς δεν τέθηκε θέμα. Αν προκύψει, είναι βέβαιο ότι θα απευθυνθούν στο δήμο» ήταν τα καθησυχαστικά λόγια του δημάρχου.

«Δεν χρειάζεται να περιμένουμε, να μας το ζητήσουν. Εμείς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν προτιθέμεθα να το παραχωρήσουμε για Κέντρο Λαθρομεταναστών αν μας ζητηθεί. Επιπλέον να ξεκινήσουμε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, τους τοπικούς φορείς για το τι θέλουμε. Να διαμορφώσουμε άμεσα άποψη για την αξιοποίηση του στρατοπέδου» επέμεινε η κ. Θεοχαροπούλου. «Έχουν γίνει προτάσεις από μεριάς μας και στο Περιφερειακό Συμβούλιο», ξανακαθησύχασε ο δήμαρχος, ενώ κι ο κ. Τσώλης θέλησε να ενισχύσει την άποψη του δημάρχου λέγοντας πως προέχει να λήξει το διαδικαστικό με την ιδιοκτησία και μετά να σχεδιάσουμε την αξιοποίηση του στρατοπέδου.

Συνεπικουρώντας το σκεπτικό της κ. Θεοχαροπούλου, ο κ. Βογιατζής, που κι εκείνος σε άλλη συνεδρίαση είχε ρωτήσει για τις φήμες περί του στρατοπέδου, προέβλεψε απευθυνόμενος στον δήμαρχο πως «θα βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων και δεν πρέπει να περιμένουμε τι θα γίνει για να αντιδράσουμε».

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)