Για «βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές που μπορεί να μας οδηγήσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, προσθέτοντας ότι «η ΝΔ έταξε κράτος “τάξης και ασφάλειας” και το πραγματοποιηθεί μέσω του φόβου»

«Σκευωρία δεν υπάρχει, σκάνδαλο υπάρχει», ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας αναφορικά με την Novartis, προσθέτοντας σε σχέση με την εξαίρεση των Πολάκη και Τζανακόπουλου από την προανακριτική, ότι «η ΝΔ επειδή δε θέλει να έρθουν όλα στο φως και βρίσκει διαδικαστικά ζητήματα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel, τόνισε ότι «η ΝΔ χρησιμοποιώντας ως Δούρειο Ίππο τον κ. Κεγκέρογλου ανακάλυψε κώλυμα για Π.Πολάκη και τον Δ.Τζανακόπουλο, το οποίο δεν ανέφερε στην ολομέλεια της Βουλής, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «θα πρέπει να σεβαστεί την αυτονομία των κομμάτων και να μην λειτουργεί αντιδημοκρατικά».

Παράλληλα, όσον αφορά στη σύγκληση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Εφετών η οποία θα αποφασίσει αν θα πάρει μόνο τις εκκρεμείς δικογραφίες της Novartis, όπως αυτή του Αν.Λοβέρδου, του Κ.Φρουζή και Ν.Μανιαδάκη ή όσες που χειρίζεται η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ο Κ.Μπάρκας δήλωσε σημειώνοντας ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, ότι «εάν πάρεις την υπόθεση από έναν άνθρωπο που έχει κάνει δουλειά, ξέρει την υπόθεση και τη δώσεις σε άλλον θα χαθεί χρόνος καθώς θα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν».

«Η κα Τουλουπάκη έχει ψάξει σε όλο το εύρος της την υπόθεση Novartis και έχει κάνει καλά τη δουλειά της», σημείωσε ο Κώστας Μπάρκας και πρόσθεσε ότι έχει καταγραφεί και στο παρελθόν το να αλλάζουν οι εισαγγελείς σε υποθέσεις σκανδάλων.

Παράλληλα, αναφορικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το τηλεφώνημα Σαλμά σε λειτουργούς της δικαιοσύνης για επίσπευση όπως σημειώνει ο ίδιος της εκδίκασης υπόθεσής του, ο Κ.Μπάρκας σημείωσε ότι «η ανακοίνωση τω Δικαστών και Εισαγγελέων δείχνει ότι κάποιοι πολιτικοί θέλουν να εμπλέκονται στα της Δικαιοσύνης».

Σε σχέση με την σημερινή εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «είχαμε είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων, όταν οi φοιτητικοί σύλλογοι παρενέβησαν για να ανοίξει η σχολή. Έχουμε πρωτοφανές εγκλωβισμό των φοιτητών και άσκηση αστυνομικής βίας».

Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο για «βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές που μπορεί να μας οδηγήσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η ΝΔ έταξε κράτος “τάξης και ασφάλειας” και το πραγματοποιηθεί μέσω του φόβου».

«Οι δημοκρατικές δυνάμεις έδειξαν τα αντανακλαστικά τους», σημείωσε για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών ο Κώστας Μπάρκας, προσθέτοντας ότι «έχουν δικαίωμα να διεκδικούν για το πανεπιστήμιο. Αυτό έκαναν διεκδικώντας να είναι ανοιχτό».

Σε σχέση με συμφωνίες που ανακοινώθηκαν με την Κίνα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι και ο Αλ.Τσίπρας και ο Ν.Βούτσης είχαν επισκεφτεί την Κίνα, υπογραμμίζοντας ότι οι συμφωνίες «δεν σχεδιάζονται και υπογράφονται μέσα σε μία εβδομάδα. Η κυβέρνηση τα βρήκε έτοιμα και τα υπογράφει τώρα».

Συντάκτης: Αυγή

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)