«Ο κ. Μητσοτάκης είπε τρία βασικά ψέματα και συνεχίζει να τα λέει»

Τα αδιέξοδα της Νέας Δημοκρατίας στο προσφυγικό, τα οποία δημιουργούν και εσωτερικές αντιδράσεις στο κόμμα της δεξιάς, ανέδειξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

Όπως σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1, «η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μπροστά στη μισαλλοδοξία και στη ξενοφοβία, την οποία ανάπτυξε ως αξιωματική αντιπολίτευση και βεβαίως έρχεται αντιμέτωπη με τα ψέματα, τα οποία δημιούργησε έχοντας προεκλογικά μια ρητορική ότι «εμείς θα λύσουμε το πρόβλημα, το οποίο δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιούργησε το πρόβλημα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Νέα Δημοκρατία έχει να διαχειριστεί τα ψέματα και τις ανακρίβειες, τις οποίες δημιούργησε».

Σύμφωνα με τον Κ. Μπάρκα, ο Κ. Μητσοτάκης «είπε τρία βασικά ψέματα και συνεχίζει να τα λέει. Πρώτον, κατάργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, λέγοντας ότι το μεταναστευτικό αφορά την εθνική ασφάλεια. Αυτό το έλεγε μέχρι τον Οκτώβρη και τώρα το επανασυστήνει.

Το δεύτερο ψέμα είναι ότι θα κλείσει τη Μόρια. Η Μόρια από τρεισήμισι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ήταν η ντροπή όχι μόνο της χώρας, αλλά και της Ευρώπης, αυτή τη στιγμή έχει πάνω από δέκα πέντε χιλιάδες.

Το τρίτο ψέμα του κ. Μητσοτάκη, είναι ότι είπε ότι δεν λύνεται το πρόβλημα αν μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην ενδοχώρα. Τώρα ο κ. Μητσοτάκης έρχεται σε σύγκρουση με τους δημάρχους ανά τη χώρα, δημάρχους που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι δεν θέλουν πρόσφυγες και μετανάστες στον τόπο τους».

Ο Κ. Μπάρκας καυτηρίασε τη στάση της πτέρυγας εκείνης στο εσωτερικό της  Νέας Δημοκρατίας, που προέρχεται από το ΛΑ.ΟΣ, όπου μιλά για «αλλοίωση πληθυσμού» από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. «Θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το αυγό του φιδιού, το οποίο τόσα χρόνια είχε υπό τη σκέπη της η Νέα Δημοκρατία. Τις αντιδράσεις του κόσμου, οι οποίοι άλλα άκουγαν από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία έλεγαν ότι «θα κάνουμε αποτροπή, θα διώξουμε τους μετανάστες, κλπ.». Το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα παγκόσμιο, η χώρα διεκδικεί τη λύση και τη διαχείρισή του εκεί που ανήκει, δηλαδή στην Ευρώπη» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)