Την απραξία της κυβέρνησης να λάβει ουσιαστικά μέτρα του κλάδου της εστίασης,  ενός από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σαράντα επτά (47) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Στην Ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν, ότι κανένα από τα μέτρα οικονομικής στήριξης, που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, δεν προστατεύει τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα απραξίας και εν τέλει ανορθολογισμού της Κυβέρνησης αποτελεί η ρήτρα των μέχρι πέντε (5) εργαζόμενων σε κάθε επιχείρηση ως προϋπόθεση για την ένταξη στο οικονομικό βοήθημα των 800 ευρώ.

Με την παραπάνω ακατανόητη από κάθε άποψη ρήτρα από πλευράς Κυβέρνησης, το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων εστίασης αποκλείεται ακόμη και από τα μέτρα στήριξης που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί.

Παράλληλα, στις επιχειρήσεις εστίασης εργάζονται κυρίως νέοι, φοιτητές ή εποχιακά εργαζόμενοι, γεγονός που τους εμποδίζει να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων για να είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας.

Είναι προφανές ότι όσο η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα στήριξη των χιλιάδων επιχειρήσεων και των εργαζόμενων του κλάδου, τόσο είναι πιο κοντά το ενδεχόμενο η “επόμενη μέρα” να φέρει οριστικά λουκέτα και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Με βάση την πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο της εστίασης, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν, μεταξύ άλλων, τους αρμόδιους Υπουργούς, πρώτον, ποια μέτρα θα λάβουν άμεσα, ώστε να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες εστίασης, που σήμερα πλήττονται βάναυσα από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Δεύτερον, αν σκοπεύουν να άρουν την κατάφορη αδικία με τη ρήτρα των μέχρι πέντε εργαζόμενων ανά επιχείρηση, ως προϋπόθεση  για να ενταχθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης στα μέτρα στήριξης. Τρίτον, αν είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε γενναίες παρεμβάσεις όπως η κάλυψη του μισθολογικού κόστους και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων. Τέταρτον, αν θα προχωρήσει η Κυβέρνηση στο πάγωμα των δανειακών οφειλών, στην παράταση εξόφλησης λογαριασμών και στην αναστολή τραπεζικών υποχρεώσεων πολιτών και επιχειρήσεων για όσο διαρκεί η κρίση.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)