Αναφορά Κώστα Μπάρκα, για τον καθορισμό ειδικού ποσοστού για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μαθητών και αποφοίτων πληγεισών από σεισμό περιοχών

Αναφορά για τον καθορισμό ειδικού ποσοστού εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για μαθητές και απόφοιτους, που κατάγονται από πληγείσες λόγω σεισμού περιοχές, κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Η Αναφορά βασίζεται σε σχετική Επιστολή του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Πρέβεζας, που στάλθηκε στην Υπουργό Παιδείας. Στην Αναφορά ζητείται να καθοριστεί ειδικό ποσοστό για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021, για τους μαθητές και αποφοίτους, οι οποίοι διαμένουν και φοιτούν σε περιοχές που έχουν πληγεί εξαιτίας ισχυρού σεισμού και οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση – δήλωση να συμμετέχουν στις πρώτες, μετά το συμβάν, πανελλαδικές εξετάσεις που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2020. Πιο συγκεκριμένα, ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι του Γενικού Λυκείου Καναλακίου και του Επαγγελματικού Λυκείου Καναλακίου της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας, να εισαχθούν καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.). Σύμφωνα με την πρόταση του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Πρέβεζας προς την Υπουργό Παιδείας, το εν λόγω δικαίωμα δύναται να ισχύει για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του Σχολικού Έτους 2019-2020, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση – δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2020, καθώς και για τους αποφοίτους, που κατοικούσαν μόνιμα στις ως άνω περιοχές και υπέβαλαν αίτηση – δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2020, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν κάνει χρήση άλλων ευνοϊκών ρυθμίσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Όπως αναφέρεται και στην Αναφορά, που κατέθεσε ο κ. Μπάρκας, το συγκεκριμένο αίτημα εδράζεται στο γεγονός, ότι ο Δήμος Πάργας επλήγη από ισχυρό σεισμό την 21η Μαρτίου 2020, ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές σε περισσότερες από τριακόσιες πενήντα κατοικίες της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας, στην οποία λειτουργεί το Γενικό Λύκειο Καναλακίου και το Επαγγελματικό Λύκειο Καναλακίου. Μάλιστα, λόγω του εύρους των ζημιών η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)