Φουντώνει η αντίδραση μπροστά στην επερχόμενη κρίση και τις μεθοδεύσεις περαιτέρω φτωχοποίησης της κοινωνίας από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας μιλώντας Ρ/Σ «Στο Κόκκινο».

‘Οπως ανέφερε ο κ.Μπάρκας, «τόσο στην Ελλάδα όπου Μητσοτάκης-Βρούτσης προχωρούν σε νέο χτύπημα στην εργασία με τις περικοπές δώρου Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα, όσο και διεθνώς από τις ΗΠΑ ως το Λονδίνο και το Βερολίνο, φουντώνει η αντίδραση μπροστά στην επερχόμενη κρίση και τις μεθοδεύσεις περαιτέρω φτωχοποίησης της κοινωνίας από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.».

Στα εργασιακά, στην Ελλάδα είναι σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως έδειξε η νέα τροπολογία Βρούτση που οδηγεί σε περικοπές στο δώρο των εορτών και το επίδομα αδείας. Ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι με επιχείρημα την οικονομική κρίση από την πανδημία, την ύφεση που η ίδια δεν κάνει τίποτα για να την αντιμετωπίσει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει ξανά τον δρόμο που χάραξε την περίοδο των μνημονίων του 2012, με τους ίδιους πρωταγωνιστές: τον Κ. Μητσοτάκη, τον Γ. Βρούτση, τους συν αυτοίς.

Επιτίθενται πλέον και εκεί που μέχρι τώρα δεν είχαν επιτεθεί, στη δυνατότητα περικοπής του δώρου των Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας. Ο κ. Βρούτσης επιλέγει να βοηθήσει στην απελευθέρωση απολύσεων και την μείωση αποδοχών των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα, κάτι που ούτε το 2012-2015 δεν είχε κάνει η ΝΔ. Τώρα κάνουν το τελικό βήμα… επαναφέρουν τα μνημόνια από το παράθυρο για να επιτεθούν ξανά στα εργασιακά δικαιώματα.

Το πρόγραμμα «Συν-εργασία» δεν έχει καμία σχέση με συνεργασία, δεν υπερασπίζεται την εργασία, είναι μία επικοινωνιακή φούσκα. Ο νέος… Μωυσής Κ. Μητσοτάκης όπως άνοιξε την θάλασσα για να περάσουν τα… 40 εκατ. ευρώ στα κανάλια για να φτιάχνουν το προφίλ του, έτσι κάνει και αυτό, χάνονται τρεις μισθοί σε επτά μήνες όπως έγραψε αναλυτικά η Αυγή της Κυριακής. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία υγειονομική κρίση, ένας ιός, ως όχημα για να φτωχοποιήσουμε παραπάνω την κοινωνία», κατέληξε ο κ. Μπαρκας.

Νωρίτερα και σχολιάζοντας τις σε εξέλιξη κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ, ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα κίνημα που ξεκίνησε λόγω της δολοφονίας ενός αφροαμερικανού από την αστυνομία, αλλά βρήκε τρόπο να εκφραστεί. Έχει αντιφασιστικό λόγο, σχετίζεται με τα δικαιώματα των αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, αλλά περιλαμβάνει συνθήματα που αφορούν την οικονομική κρίση που βιώνουμε τώρα και το επόμενο διάστημα. Εκατομμύρια Αμερικανοί βρίσκονται εκτός συστήματος προστασίας. Ο Τραμπ ήρθε να ανατρέψει τον σχεδιασμό του Ομπάμα για την πρόσβαση όλων στο σύστημα Υγείας, το χτίσιμο κοινωνικού κράτους. Ο Τραμπ είναι στον αντίποδα, επιλέγει να υπερασπιστεί τους πλούσιους, δυστυχώς αυτή η νεοφιλελεύθερη πολιτική υπάρχει τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς γενικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν μεγάλες διαδηλώσεις και στην Ευρώπη, στο Λονδίνο και το Βερολίνο. Αυτό το κίνημα είναι εκτός της λογικής βίας, στους δρόμους βρίσκονται άνθρωποι με ειρηνικές διαδηλώσεις και συνθήματα που έχουν να κάνουν με τα κοινωνικά θέματα, τις ανισότητες.»

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)