Χωρίς να δώσει έστω ένα χρονικό όριο υλοποίησης των στοιχειωδών προσλήψεων, ώστε να λειτουργούν επαρκώς βασικές μονάδες του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, παραπέμπει στο μέλλον τις όποιες προσλήψεις, με αποτέλεσμα η Νεφρολογική Κλινική και η επάρκεια ιατρών στην ειδικότητα του Αναισθησιολόγου να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει μνημόνια, διαθέτοντας πόρους και υποσχόμενη προσλήψεις, ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού, η παρούσα κυβέρνηση και η ηγεσία στον χώρο της Υγείας αυτό που κατάφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας ήταν, πρώτον, να μειώσει τους Αναισθησιολόγους, από τέσσερις (τρεις μόνιμοι και ένας επικουρικός) σε δύο με αποτέλεσμα, με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου, που αποστάλθηκε στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, να ζητείται να μην αποστέλλονται περιστατικά που χρειάζονται Ιατρό Αναισθησιολόγο στο Νοσοκομείο και επίσης, ότι δεν είναι δυνατή η διακομιδή με συνοδεία αναισθησιολόγου. Δεύτερον, να μην έχει προνοήσει να αντικαταστήσει τον Διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής, που βρίσκεται σε προ- συνταξιοδοτικό στάδιο. Τρίτον, να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην κάλυψη των αναγκών σε ιατρούς ειδικότητας παθολόγου, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει στα όριά της η Παθολογική Κλινική και να ζητείται γιατρός με «μπλοκάκι». Τέταρτον, να κωλυσιεργεί χαρακτηριστικά στις δρομολογημένες προσλήψεις τεσσάρων Παθολόγων για τα Κέντρα Υγείας Καναλλακίου και Πάργας.

Η απάντηση που δόθηκε για όλα τα παραπάνω προβλήματα, που αναφέρθηκαν στην Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Μπάρκα, ήταν ότι το Υπουργείο Υγείας «δρομολογεί» θέσεις. Στο μεταξύ όμως, η Νεφρολογική Κλινική χρειάζεται άμεσα Νεφρολόγους, ενώ δεν είναι εικόνα Νοσοκομείου Πρωτεύουσας Νομού, σε καλοκαιρινή περίοδο και με ενεργή πανδημία, να ζητά να αποστέλλονται αλλού περιστατικά που χρειάζονται αναισθησιολόγο. Οι δρομολογημένες προσλήψεις από την προηγούμενη κυβέρνηση κάπου έχουν χαθεί και ακυρώθηκαν χωρίς λόγο.

Ο κ. Μπάρκας στο κλείσιμο της δευτερολογίας του, προέτρεψε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επισκεφθεί την περιοχή, ώστε να δει την κατάσταση από κοντά κι αν δεν εμπιστεύεται τις καταγγελίες του Βουλευτή της Αντιπολίτευσης, του ιατρικού προσωπικού και των πολιτών της περιοχής, ας μιλήσει με τον Βουλευτή και τα κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)