Την ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για τη στήριξη των παραγωγών κηπευτικών προϊόντων ζητούν με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σαράντα τρεις (43) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, οι περιορισμοί, που έχουν τεθεί εξαιτίας της πανδημίας και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αναστολή λειτουργίας του μεγαλύτερου ποσοστού της εστίασης, το «πάγωμα» του τουρισμού, αλλά και οι μεγάλες δυσκολίες που παρατηρούνται στις εξαγωγές σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους μεταφοράς, έχουν ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση της ζήτησης των κηπευτικών.

Παράλληλα, πρέπει να τονιστεί ότι, τα προϊόντα αυτά χαρακτηρίζονται από αυξημένη ευπάθεια, παράμετρος που δεν επιτρέπει να αποθηκευθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιβάλλει την άμεση διάθεσή τους.

Οι παραπάνω παράγοντες, σε συνδυασμό με το σταθερά υψηλό κόστος παραγωγής, έχουν διαμορφώσει ασφυκτικές συνθήκες στο εισόδημα των παραγωγών κηπευτικών προϊόντων, αλλά και ευρύτερα στον πρωτογενή τομέα, όπως έχει ήδη επισημανθεί και σε άλλες Ερωτήσεις των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, στις οποίες ζητείται από την Κυβέρνηση η πολύπλευρη στήριξή του.

Στην Ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καλούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να απαντήσει, αν προτίθεται να λάβει μέτρα ενίσχυσης και ποια θα είναι αυτά για τους παραγωγούς κηπευτικών, που έχουν περιέλθει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση λόγω της πανδημίας.

Δεύτερον, αν θα συμπεριλάβει όλους τους παραγωγούς κηπευτικών στις ενισχύσεις αυτές.

Τρίτον, αν σκοπεύει να συνδράμει στη δημιουργία προγραμμάτων απορρόφησης των διαθέσιμων προϊόντων, με σκοπό αυτά να διατεθούν στη συνέχεια σε κρατικές και κοινωνικές δομές.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)