Η Υπουργός Παιδείας για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τον στοιχειώδη σχεδιασμό για να αντιμετωπίσει ακόμη και τα πιο απλά ζητήματα, στη συγκεκριμένη περίπτωση στον χώρο της Παιδείας.

Όπως αναδεικνύεται σε Αναφορά που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, η οποία βασίζεται σε Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, το Πανελλαδικά Εξεταζόμενο Ειδικό Μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση»δεν περιλαμβάνεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Μουσικών Σχολείων, με αποτέλεσμα η ευθύνη για τη διδασκαλία του να μετακυλίεται για μια ακόμη φορά στους γονείς. Είναι μάλιστα παγκόσμια πρωτοτυπία το γεγονός ότι αποφασίστηκε το συγκεκριμένο μάθημα να αποτελεί μέρος Ενισχυτικής Διδασκαλίας, αρχόμενης από τον Φεβρουάριο, ενώ δεν διδάσκεται στο σχολείο!

Πέρα όμως από την εξέταση των μαθητών σε ένα καταργημένο μάθημα, τα προβλήματα για μαθητές και γονείς περιλαμβάνουν επίσης την αοριστία της ύλης, καθώς και την έλλειψη σχετικού συγγράμματος, γεγονός που αναγνωρίζει και ο Συνήγορος του Πολίτη με σχετική του απόφαση, ζητώντας από την πολιτεία να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να πάψει η ανισοτιμία των όρων διδασκαλίας για τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων.

Ταυτόχρονα, με την Επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, θα ήθελε έγκαιρη ενημέρωση για το αν η ύλη του μαθήματος της Α΄Λυκείου, περιλαμβάνεται στην πανελλαδικά εξεταστέα ύλη, με δεδομένο ότι το μάθημα έχει καταργηθεί. Επιπρόσθετα, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών οι οποίες επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας, ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να προβεί άμεσα σε μείωση της εξεταστέας ύλης στο μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», όπως συνέβη και στα υπόλοιπα μαθήματα.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)