«Η χώρα μας βρίσκεται στο πιο παρατεταμένο λοκντάουν από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Είμαστε τέσσερις μήνες σε απαγορευτικό, που ξεκίνησε τον προηγούμενο Νοέμβρη και ακούμεανοησίες από την κυβέρνηση.

Έτυχε να ακούσω τον κ. Πέτσα, ο οποίος «χαχάνιζε» κι έλεγε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να τρολάρει τα μέτρα», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Τηλεοπτικού Σταθμού Antenna ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις που έχει η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ο κ. Μπάρκας σημείωσε «Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία, η οποία βρίσκεται στα όριά της. Ελεύθεροι επαγγελματίες θα κλείσουν τα μαγαζιά τους, καθώς δεν μπορούν να τα λειτουργήσουν.

Η 6η Επιστρεπτέα Προκαταβολή κόβει πάρα πολλούς επαγγελματίες. Όλα όσα γίνονται έχουν ονοματεπώνυμο και έχει την αποκλειστική ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση ανακοινώνει Μονάδες Εντατικής που δεν υπάρχουν, από τη στιγμή που η Αθήνα βρίσκεται στα όριά της. Τελικά δεν έχουμε 1.200 ΜΕΘ, αλλά 300 και δεν έγιναν προσλήψεις στα νοσοκομεία. Εάν δει κάποιος τι γίνεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κλάψει.

Οι εργαζόμενοι είναι εκτός δικτύου ασφαλείας και η κυβέρνηση χαχανίζει. Αυτή είναι η εικόνα η οποία υπάρχει. Υπάρχουν λοιπόν ανοησίες, οι οποίες λέγονται από κυβερνητικά χείλη, από μια κυβέρνηση η οποία πράττει ανοήτως σε οτιδήποτε κάνει και δεν διαχειρίζεται την πανδημία.».

Στο ερώτημα του τρόπου που θα διαχειρίζονταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση την κρίση, ο κ. Μπάρκας επισήμανε «Ακούμε από την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς Βουλευτές ότι για την πανδημία και τους 6.500 νεκρούς στη χώρα μας φταίει η αντιπολίτευση και δη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς έχουμε καταθέσει προτάσεις συνολικά για τη διαχείριση της πανδημίας. Καταρχάς, να θυμηθώ την πρόταση για την κ. Λινού, ως Υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής. Έχουμε καταθέσεις προτάσεις για αύξηση των μονάδων ΜΕΘ, για αύξηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και των δρομολογίων τους, για μείωση των μαθητών στις τάξεις, μέτρα που δεν έλαβε η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση κάνει πράγματα στον αντίποδα. Δεν παίρνει μέτρα.

Είναι απούσα από τη διαχείριση της πανδημίας. Και να θυμίσω στην κυβέρνηση, ότι δεν έχουμε ένα τρίτο λοκντάουν. Έχουμε τη συνέχεια του δεύτερου λοκντάουν, που ξεκίνησε τον Νοέμβρη. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, η οποία έχει τέσσερις μήνες λοκντάουν και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα. Είναι απούσα από τη διαδικασία. Εμείς καταθέσαμε μια ενιαία πρόταση για το νέο ΕΣΥ. Η κυβέρνηση δεν λέει τίποτα.

Που είναι ο κ. Μητσοτάκης, που πέρυσι από τη Σαντορίνη έλεγε άλλα; Γιατί κρύβεται από τις ευθύνες του;».

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)