Θα φιλοτιμηθεί κανείς από την κυβέρνηση και τους τοπικούς υποστηρικτές της, να εξηγήσει στους πολίτες του Νομού Πρέβεζας, τους λόγους για τους οποίους και στο ζήτημα του ρυθμού εμβολιασμού η Πρέβεζα υστερεί, όχι μόνο σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο, αλλά και σε σχέση με τους άλλους Νομούς της Ηπείρου;

Με βάση τα δεδομένα εμβολιασμού της 17ης Μαρτίου, περισσότεροι από επτά στους δέκα πολίτες του Νομού Πρέβεζας, που είναι άνω των 60 ετών, δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, έστω και με το πρώτο εμβόλιο, όταν στη γειτονική Θεσπρωτία έχει εμβολιαστεί σχεδόν το 40% των πολιτών αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Στον Νομό Ιωαννίνων έχει εμβολιαστεί το 33%, ενώ και σε επίπεδο Ηπείρου ο Νομός Πρέβεζας υστερεί, καθώς ο μέσος όρος εμβολιασθέντων άνω των 60 ετών στους άλλους τρεις Νομούς είναι 32%, ενώ στον Νομό Πρέβεζας έχει εμβολιαστεί το 27,4% αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Ακόμη και σε σχέση με το μέσο όρο πανελλαδικά ο Νομός Πρέβεζας υστερεί, αφού ο εθνικός μέσος όρος για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών, που έχουν κάνει το πρώτο εμβόλιο, είναι 33,4%.

Η εικόνα παραμένει η ίδια, ως προς την υστέρηση του Νομού Πρέβεζας και στην περίπτωση που υπολογιστούν οι συνολικοί εμβολιασμοί. Με απόλυτη κυβερνητική ευθύνη, ο Νομός Πρέβεζας έχει καταστεί, δυστυχώς και στο ύψιστο ζήτημα του ρυθμού εμβολιασμού των πολιτών, απλό παρακολούθημα των εξελίξεων.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)