Του Κώστα Δ. Καλτσή
Πριν από λίγες ημέρες αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ συντοπιτών, για το τι έχει προτεραιότητα για το Γοργόμυλο, ένα όμορφο χωριό σχεδόν στα όρια των Νομών Πρέβεζας και Ιωαννίνων, που έχει ενταχθεί στο Δήμο Ζηρού (Φιλιππιάδα).
Ο στρατηγός εα της ΕΛΑΣ Βασίλης Παπακώστας, σωστά επισήμανε την αξιοποίηση του κόμβου στην Ιόνια, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Ο Κώστας Χριστοδούλου, σχολίασε δηκτικά την απόφαση για ανακατασκευή της πλατείας στο χωριό, που θα κοστίσει πάνω από εκατό χιλιάδες ευρώ!
Ο Λάκης Κίτσιος, ο Βασίλης Βάσιος και άλλοι, με σχόλια παρενέβησαν αναπτύσσοντας τις ενδιαφέρουσες απόψεις τους.
Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν και να κατατεθούν περισσότερες εποικοδομητικές προτάσεις για να γίνει πιό όμορφο το χωριό μας.
Ο,τι γίνει καλό είναι, σίγουρα όμως η ανακατασκευή (για πολλοστή φορά) της πλατείας με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και το πηγάδι, είναι το τελευταίο που χρειάζεται- όπως κι αυτή στα Γιάννινα των …4,2 εκατ.ευρώ!!!
Θα αρκούσε ο ευπρεπισμός της, η ανάδειξη του πηγαδιού (και των άλλων), παγκάκια, λουλούδια, δενδροφυτεύσεις στο χωριό, νερό, δρόμοι, περισσότερο …φως, προστασία- προβολή των ιστορικών Ιερών Ναών, του Ορραον, των άλλων μνημείων, η διεκδίκηση του … «πάρκου» που θα έφτιαχνε η κατασκευάστρια εταιρία της Ιόνιας οδού, όσα άλλα είχαν συμφωνηθεί και πολλά ακόμη, που θα το καθιστούσαν ελκυστικότερο και τη ζωή πιό όμορφη.
Οι εποχές να φτιάχνονται πλατείες στα χωριά και τις πόλεις, πέρασε ανεπιστρεπτί. Δε χρησιμεύουν πιά σε τίποτε και αν λάβουμε υπόψη το χωριό μας, ποτέ δε χρησίμευσε ούτε για ανάπαυλα των κατοίκων από τον καθημερινό μόχθο- κι όταν ακόμη είχε πολλούς κατοίκους.
Το μόνο που χρησιμεύει είναι για να ξοδεύονται χρήματα και να λένε οι δημοτικές- κοινοτικές Αρχές ότι παράγουν «έργο», την ώρα που αυτό είναι άχρηστο και δεν πρόκειται να βελτιώσει στο ελάχιστο τη ζωή των κατοίκων και όσων θελήσουν να επιστρέψουν και προπαντός για να μείνουν όσοι θελήσουν- οι πιό νέοι κυρίως- και να έχουν παραγωγική διαμονή…
VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)