Ο Δήμαρχος Νικόλαος Εξάρχου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αριστείδη Λαζογιάννη παρευρέθηκαν στη συνάντηση εργασίας με θέμα «Σύνδεση και Αξιοποίηση Πεζοπορικών Διαδρομών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου» στο πλαίσιο του YonderFestival στον Δήμο Νεστορίου το Σάββατο 26/06/2021 με στόχο τη δικτύωση ιδιωτικών και δημόσιων φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η σύνδεση βασίζεται στην τεχνολογία, αλλά και σε δράσεις φυσικής παρουσίασης και προτείνεται με την ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών ακολουθώντας, τόσο το EpirusTrail(Ήπειρος), το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε6 (Δυτική Μακεδονία), όσο και άλλες διαδρομές που η ιστορία και οι κάτοικοι των περιοχών χάραξαν και περπάτησαν στο παρελθόν μέχρι και σήμερα.

Συντονίστριες της συνάντησης στο πλαίσιο του YonderFestivalήταν οι κυρίες GabrielaScheinerκαι Σοφία Μελισσουργού. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι τωνΠεριφερειών Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, των Δήμων Καστοριάς, Πρεσπών, Ζαγορίου, της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε. και του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρηματίες,με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Νεστορίου κ. Χρήστο Γκοσλιόπουλο.

Ο Δήμαρχος ανέλυσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας, πιστεύοντας ότι η συνεργασία μεταξύ των Δήμων για τη θεματική σύνδεση από τις Πρέσπες στο Κεντρικό Ζαγόρι μέσω Καστοριάς, του Νεστορίου, του Γράμμου και της Κόνιτσας θα συμβάλλει στην ανάδειξη των πόρων της περιοχής και στη δραστηριοποίηση νέων ανθρώπων και αναμφισβήτητα θα δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό, στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Από το Γραφείο Δημάρχου

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)