Σε κάθε απόφαση, σε κάθε πράξη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη αναδεικνύεται το αποκρουστικό, αντικοινωνικό της πρόσωπο. Ένα στα τρία παιδιά έμειναν χωρίς voucher για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ φέτος, δεύτερο έτος πανδημίας. Στην Πρέβεζα, μετά την απόρριψη των δημοτικών σχολείων του συνόλου των Δήμων του Νομού από την ένταξή τους στο Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων, έρχεται η μείωση του αριθμού των βρεφονηπιακών σταθμών.

Διαβεβαιώσεις από βήματος Βουλής της αρμόδιας Υφυπουργού για διακόσιες χιλιάδες voucher φέτος, που για μια άλλη φορά μετατράπηκαν σε ψέμα. Ήταν άλλη μια διαβεβαίωση της κυβέρνησης, που χρησιμοποιήθηκε για επικοινωνιακούς σκοπούς και μετά ήρθε η σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι γονείς σήμερα.

Τα 200.000 voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, που συνθηματολογικά διακινούσε η κυβέρνηση ως δείγμα κοινωνικής μέριμνας, μετατράπηκαν σε απόρριψη των αιτήσεων για 83.000 παιδιά. Αφού ικανοποιήθηκαν οι επικοινωνιακοί σκοποί της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, η μεθόδευση για να μείνουν οικογένειες εκτός κοινωνικής φροντίδας ξεκινά με την καθυστέρηση έναρξης υποβολής των αιτήσεων οι οποίες ξεκίνησαν στις 19 Ιουλίου, ώστε να μειωθούν συνολικά οι υποβαλλόμενες και οι πλήρεις αιτήσεις, να μην υπάρχουν αντιδράσεις εν μέσω διακοπών και τελικά να μη μπορέσουν χιλιάδες γονείς να υλοποιήσουν τα voucher λόγω αδυναμίας εγγραφής των παιδιών τους, αφού η προθεσμία είναι μέχρι τις 10 Σεπτέμβρη.

Τώρα το μόνο που απομένει να δούμε είναι το κυβερνητικό επιτελείο να ρίχνει την ευθύνη για την απόρριψη των παιδιών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στους ίδιους τους γονείς. Πράγματι, στην επίρριψη ευθυνών στους άλλους η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει να δείξει σπουδαίο έργο.

 

Φωτο: αρχείο

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)