Στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης γνωμοδότησε θετικά επί των φακέλων ΜΠΕ των έργων:

1Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 63.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, στη θέση «Φτέρη», Τ.Κ. Καρβουναρίου, Δήμου Σουλίου, ΠΕ Θεσπρωτίας.

2.«Υφιστάμενη μονάδα παρασκευής έτοιμου σκυροδέματος, με διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, εγκατεστημένη και λειτουργούσα στην Τ.Κ.
Κορώνης της Δ.Ε. Φαναρίου του Δ. Πάργας.

3.«Αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, στη  «Λιμνοπούλα» Ιωαννίνων.

4.Οριοθέτηση- Διευθέτηση ρέματος 5ηςΠολεοδομικής Ενότητας, Δ.Ε. Ηγουμενίτσας

5. «Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο, ρέματος ΖΟΡΙΚΑ, ισχύος 1,435
MW, στο Τ.Κ. Γρεβενετίου, Δ.Ε. Ανατολικού Ζαγορίου, Δ. Ζαγορίου, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».
6.«Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο, ποταμού ΒΑΡΔΑ, ισχύος 1,12
MW, στο Τ.Κ. Γρεβενετίου, Δ.Ε. Ανατολικού Ζαγορίου, Δ. Ζαγορίου, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».
7.«Πτηνοσφαγείο –τυποποιητήριο κρέατος, με υδρογεώτρηση, εγκατεστημένο στη θέση «ΜΠΙΕΤΙ» της Τ.Κ. Κατσικάς, Δ. Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων.
8. « Υφιστάμενη πτηνοτροφική μονάδα, δυναμικότητας 30.000 (αύξηση
δυναμικότητας από 15.000 πτηνά πάχυνσης σε 30.000 πτηνά), με υδρογεώτρηση, εγκατεστημένη και λειτουργούσα στη θέση «ΣΑΔΙΑ ή ΦΤΕΛΙΑΔΑ» της Τ.Κ. Ανέζας, Δ. Αρταίων,

9.«Λατομείο μαρμάρωνστηθέση«ΖΟΥΡΛΟΚΩΣΤΑ» της Τ.Κ. Κληματιάς, Δ.Ε. Ευρυμενών, Δ. Ζίτσας, Π.Ε.Ιωαννίνων,».

 

Επίσκεψη Γεν. Προξένου Γαλλίας στον Περιφερειάρχη

 

Τη  Γενική Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη SandrineMoushet δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης  με την οποία συζήτησε θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο τουρισμός και οι δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω αύξηση των επισκεπτών στην Ήπειρο   και η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα με δεδομένο τη τεχνογνωσία που διαθέτει η Γαλλία.

Στο πλαίσιο αυτό- όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης- η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Sial στο Παρίσι, επιδιώκοντας να ανοίξει ένα ευρύτερο παράθυρο προώθησης των Ηπειρωτικών προϊόντων.
Η Γενική Πρόξενος παρουσίασε στον Περιφερειάρχη και τη νέα υποπρόξενο της Γαλλίας στα Ιωάννινα, την εκπαιδευτικό- Γαλλικής φιλολογίας κ. Δώρα Ζιαμπίρη.

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις της τραγωδίας

«Βάκχες» στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Με την παράσταση που δόθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Δωδώνη ολοκληρώθηκε ο κύκλος παραστάσεων της τραγωδίας του Ευρυπίδη «Βάκχες» στα Αρχαία Θέατρα της Νικόπολης, των Γιτάνων και Δωδώνης, Ήταν μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο ανάδειξης των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, τα οποία αναστηλώνονται μέσω του Προγράμματος της Πολιτιστικής Διαδρομής που υλοποιείται από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και άλλους φορείς.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με δήλωσή του εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση των παραστάσεων, αλλά και για την υλοποίηση του προγράμματος της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», επισημαίνοντας  ιδιαίτερα τη συμβολή του Προέδρου του «Διαζώματος» κ. Σταύρου Μπένου. «Ήταν ένα όραμα, που γίνεται πράξη», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης τονίζοντας ιδιαίτερα ότι στο Αρχαίο θέατρο Γιτάνων ήταν η πρώτη παράσταση αρχαίου δράματος μετά από περίπου 17 αιώνες και αυτό χάρη στις εργασίες αναστήλωσης που γίνονται μέσω της χρηματοδότησης από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» του προγράμματος της Πολιτιστικής Διαδρομής. Τέλος εκφράζει και τα συγχαρητήριά του προς την Ηπειρώτισσα   Νικαίτη Κοντούρη, τόσο για τη συνεργασία που είχαν, όσο και για το σκηνοθετικό της έργο.

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις παραστάσεις, που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του θεατρόφιλου κοινού,  προσφέρθηκαν δωρεάν από την Περιφέρεια Ηπείρου. Στη διοργάνωσή τους συμμετείχαν ο  Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα»,  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ραγίου ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ, η  Αδελφότητα Απανταχού Ευρισκομένων Μελλιγγιωτών «Η Θεοτόκος», οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, ενώ σημαντική η συνδρομή των Δήμων Πρέβεζας και Φιλιατών.

Η παραγωγή ήταν της Εταιρείας Τέχνης «ΑrsAeterna» και το σύνολο των παραστάσεων,  έφερε τον γενικό τίτλο «Από τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου» και το έργο  ήταν σε σκηνοθεσία της ΝΙΚΑΙΤΗΣ ΚΟΝΤΟΥΡΗ.

Η πρώτη παράσταση έγινε στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης στις 15 Ιουλίου 2021, η δεύτερη  στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων στις 23 Αυγούστου 2021 και η τρίτη στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης στις 24 Αυγούστου 2021.

 

Παράλληλα έγιναν παραστάσεις και στον Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 13,14 & 15/8/21.

Ερμήνευσαν οι ηθοποιοί: ΑΚΗΣ  ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ (Διόνυσος), ΟΔΥΣΣΕΑΣ  ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (Πενθέας), ΙΩΑΝΝΑ  ΠΑΠΠΑ (Τειρεσίας), ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Κάδμος), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ  ΤΑΚΑΛΟΥ (Αγαύη), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΑΣΠΙΩΤΗΣ (Αγγελιοφόρος).

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)