«Είμαστε στα μέσα του μήνα και ήδη έχουμε οχτακόσιες τριάντα απώλειες συνανθρώπων μας από κορωνοϊό. Συγγενείς ασθενών καταγγέλλουν, ότι μένουν εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας. Η κατάσταση είναι στο κόκκινο, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται και η κυβέρνηση, έχοντας αποφύγει να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη και να πάρει μέτρα, επιρρίπτει ευθύνες στην αντιπολίτευση και τους πολίτες», ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Τηλεοπτικού Σταθμού Αntenna, ερωτώμενος για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη χώρα.

Ο κ. Μπάρκας, απαντώντας σχετικά με τα μέτρα που οφείλει, έστω και τώρα, να πάρει η κυβέρνηση, συμπλήρωσε «Αποστάσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να μην ανοίξουν τα σχολεία έτσι όπως άνοιξαν, αλλά να αυξηθούν τα τμήματα ανά τάξη ώστε να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές ανά τμήμα.

Προσλήψεις Ιατρών και Νοσηλευτών. Αυτή τη στιγμή το σύστημα δουλεύει με επτά χιλιάδες λιγότερους Υγειονομικούς, που παλεύουν να διαχειριστούν ένα κύμα μεγαλύτερο από τα προηγούμενα. Η κ. Γκάγκα, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, δήλωσε πως με έναν αναπνευστήρα δεν φτιάχνεις ΜΕΘ και έρχεται στη συνέχεια ο κ. Βασιλακόπουλος, ως εκπρόσωπος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και λέει ότι δεν υπάρχουν ΜΕΘ.».

Ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε και στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας ότι «ένα κόμμα το οποίο έχει ασκήσει την εξουσία, ένα κόμμα που έχει μια εσωτερική διαδικασία εκλογής νέου προέδρου με έξι υποψηφίους να διεκδικούν την ηγεσία, ούτως ή άλλως θα προκαλέσει το ενδιαφέρον. Νομίζω όμως ότι το μετέπειτα στάδιο είναι το σημαντικό, το που θα «κλίνει» και τι θέσεις θα εκφράσει από εδώ και πέρα για τα ζητήματα που αφορούν τη χώρα.».

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)