Στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών, με φωταγώγηση του Δημαρχείου το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 σε κυανή απόχρωση, ως ένδειξη στήριξης και προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο των Ηνωμένων Εθνών, η Παγκόσμια Ημέρα  είναι μια ευκαιρία για παιδιά και νέους να ενώσουν τις φωνές τους για θέματα που έχουν σημασία για τη γενιά τους – από τις επιπτώσεις της  κλιματικής αλλαγής, την ψυχική υγεία, την εκπαίδευση, την εξάλειψη του ρατσισμού και των διακρίσεων – και να παρακινήσουν τους ενήλικες να συμβάλουν στο δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ «Παρά το γεγονός ότι τα δικαιώματα των παιδιών έχουν αποτυπωθεί σε διεθνή κείμενα και είναι διεθνώς αναγνωρισμένα, η παγκόσμια πρακτική επιβεβαιώνει το αντίθετο, με αποτέλεσμα να καταγράφεται διεθνώς μια συστηματική και σκόπιμη παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Όλοι καλούμαστε όχι απλά να θυμηθούμε τα παιδιά και τους νέους και το μέλλον εθιμοτυπικά μόνο αυτή τη μέρα, αλλά οφείλουμε να μοχθούμε καθημερινά, για να τους εξασφαλίζουμε ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μεγαλώνουν με ασφάλεια, σε κλίμα ευτυχίας, αγάπης, κατανόησης και σε συνθήκες αρμονικής ανάπτυξης της προσωπικότητας τους».

 

Ο Δήμος Ιωαννιτών αγκαλιάζει όλα τα παιδιά, μέσα από τους Παιδικούς Σταθμούς και με μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών δημιουργεί την υποδομή για τη νέα γενιά πολιτών αυτής της πόλης.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)