Σήμερα ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας της παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» Κώστας Παπακωνσταντίνου κατήγγειλε δημόσια την προκλητική , μαζική και  θρασύτατη λαθροθηρία μέσα στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού .

Όπως αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου, το απόγευμα της 26ης Δεκεμβρίου 2021 στο Βόρειο τμήμα της Λιμνοθάλασσας Ροδιάς, στα κλειστά νερά κοντά στον λόφο της Στρογγυλής, 4 βάρκες με εξωλέμβια μηχανή και πέντε άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους κυνηγούσαν μανιωδώς τις φαλαρίδες (λούφες).

Η μία βάρκα περιφερόταν συνεχώς με ταχύτητα και σήκωνε στον αέρα τις φαλαρίδες και οι υπόλοιποι, «ακροβολισμένοι» σε τρία σημεία, τις πυροβολούσαν.

« Από 14.50 μέχρι 15.15 πέφτανε δεκάδες τουφεκιές ανά λεπτό και σκοτώθηκαν δεκάδες πουλιά. Κατόπιν, οι λαθροθήρες μάζεψαν τα νεκρά πουλιά από το νερό, και οι τέσσερις βάρκες έφυγαν – «κατά σύμπτωση» αφού μιλήσαμε με τον οδηγό ενός αγροτικού που παρακολουθούσε συνεχώς από τον δρόμο Βίγλας – Στρογγυλής. Όταν έφτασε ο Φορέας Διαχείρισης, είχαν φύγει. Μιλάμε για μέρα με εκατοντάδες επισκέπτες στον Αμβρακικό.» – καταγγέλλει ο κ. Παπακωνσταντίνου και προσθέτει :

« Μιλάμε για κατάσταση αδιανόητη για Εθνικό Πάρκο σε Ευρωπαϊκή χώρα. Οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης προσπαθούν συνεχώς και με ρίσκο απέναντι στους λαθροθήρες. Ως όργανο, όμως, ο φορέας Διαχείρισης, έχει ευθύνη αφού αποδέχτηκε το κυνήγι σε διάφορες γωνιές του Αμβρακικού και την ανεξέλεγκτη είσοδο κυνηγών, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι έτσι δεν μειώνεται η κυνηγετική πίεση και ότι δεν χρειάζεται να τον υπολογίζουν…»

Πηγή: apokalypseis.com

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)