Αναφορά στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, με θέμα την ανάγκη ενίσχυσης του ΤΟΕΒ Αχέροντα, ο οποίος επλήγη από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή. Ειδικότερα, λόγω της υπερχείλισης των αναχωμάτων και των στραγγιστικών τάφρων, πλημμύρισαν τα κτήρια των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ Αχέροντα και έχουν προκληθεί ζημιές στις μηχανές των αντλιοστασίων, στις αντλίες, στους πίνακες μέσης τάσης, ενώ ζημιές καταγράφονται στο στραγγιστικό δίκτυο και στην αγροτική οδοποιία. Μάλιστα, ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ρεύματα και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Με την Αναφορά του ο κ. Μπάρκας ζητά την άμεση, πολύπλευρη στήριξη του ΤΟΕΒ Αχέροντα, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο έργο του, προς όφελος της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Δυστυχώς, οι ζημιές που σημειώνονται από τα καιρικά φαινόμενα είναι μόνο η μία πλευρά των προβλημάτων, που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι ΤΟΕΒ του Νομού Πρέβεζας, αλλά και σε όλη τη χώρα. Οι κυβερνητικές επιλογές, με κύριο χαρακτηριστικό την απουσία στήριξης του αγροτικού κόσμου, ώστε να καλύψει τις πρωτοφανείς αυξήσεις στο κόστος πρώτων υλών και ενέργειας, τους οδηγούν σε οικονομική ασφυξία. Αυτό ήταν και το κύριο συμπέρασμα από τη συνάντηση που είχε ο κ. Μπάρκας με τα προεδρεία των ΤΟΕΒ του Νομού στην έδρα του ΤΟΕΒ Μπόιδα- Μαυρής. Όπως επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ, με αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος στα επίπεδα του 40 και 50% δεν θα είναι σε θέση να καλλιεργήσουν. Στα υπαρκτά προβλήματα των ΤΟΕΒ της χώρας, όπως η αύξηση στην τιμή της ενέργειας, η άρνηση της κυβέρνησης να ρυθμίσει τα συσσωρευμένα χρέη, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο καθημερινός κίνδυνος της διακοπής ρεύματος στα αντλιοστάσια, η ατελής προετοιμασία των αρχών, όπως καθαρισμοί ποταμιών στην ολότητά τους, ώστε να αντιμετωπίζονται κατά το δυνατόν έγκαιρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα, έρχονται να προστεθούν και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για είσοδο ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ στη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων.

Ο κ. Μπάρκας από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τα προεδρεία των ΤΟΕΒ του Νομού για τη στενή και μακρόχρονη συνεργασία, σημείωσε πως είναι στη διάθεσή τους για όποια πρωτοβουλία αναλάβουν, ασκώντας από την πλευρά του το σύνολο των διαθέσιμων μέσων άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)