Την πρώτη της συνεδρίαση για το 2022 πραγματοποίησε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Η Ο.Ε. εξέλεξε Αντιπρόεδρό της για τη διετία 2022-2023 τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ Κωνσταντίνο Σιαράβα.

Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε στη συνέχεια η Οικονομική Επιτροπή ήταν και η κατακύρωση του διαγωνισμού για το έργο:  «Βελτίωση επαρχιακής οδού Μακρύκαμπος – Σκοτωμένο (κατασκευή, απαλλοτριώσεις, ΟΚΩ) (Υποέργο: Βελτίωση επαρχιακής οδού Μακρύκαμπος – Σκοτωμένο)»,  Π.Ε. Άρτας προϋπολογισμού € 3.344.277,95. Ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η «Αστική Κατασκευαστική Ανώνυμη Εταιρεία».

Επίσης από την Ο.Ε. κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί των έργων:

  • Βελτίωση ορατότητας προς αποφυγή ατυχημάτων περιοχής Τετρακώμου», προϋπολογισμού 180.000€. Ανάδοχος ΤΕ.ΚΑΤ. Ο.Ε.
  • «Εργασίες αποκατάστασης παλαιού δημοτικού σχολείου Άνω Κλειδωνιάς», προϋπολογισμού € 115.000. Ανάδοχος Ν. Καλτσούνης.
  •  «Άμεση συλλογή στοιχείων και κυκλοφοριακού φόρτου για την σύνταξη μελέτης κατασκευής κόμβου στην παραλιακή οδό προς Βαλανιδόραχη», προϋπολογισμού 72.000€. Ανάδοχος GEO-POLISE.E.
  •  «Εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου στο “Πέρα Γεφύρι” της Σκάλας Βραδέτου», προϋπολογισμού 32.000 €. Ανάδοχος Γεώργιος Θ. Χριστογιάννης.
  • «Άμεση συλλογή στοιχείων και κυκλοφοριακού φόρτου για την σύνταξη μελέτης κόμβου Λαψίστας προς αποφυγή ατυχημάτων (παροχή υπηρεσιών)», προϋπολογισμού € 70.000. Ανάδοχος GEO-POLISE.E.

Επίσης η Ο.Ε. ανέδειξε τους προσωρινούς αναδόχους των έργων:

  • «Ασφαλτοστρώσεις, βελτιώσεις, συντηρήσεις οδικών τμημάτων – τεχνικά στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 461.000.
  •  «Εργασίες επισκευής Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βλαχάτανου Δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμού € 88.000. Ανάδοχος «Π. Παπαδημητρίου και ΣΙΑ Ο.Ε.»
  •  «Επισκευή στέγης Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μαρμάρων», προϋπολογισμού € 150.000. Ανάδοχος «Σπυρίδων Μπίμπος – ΕΔΕ».

Τέλος- και μεταξύ άλλων αποφάσεων-  εγκρίθηκε και η διαδικασία για την υλοποίηση των έργων:

  • «Άμεση αποκατάσταση κατολίσθησης πρανών επί της επαρχιακής οδού Νεράιδας  – Θεοδώριανων (μέσω Ν. Τρικάλων) μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα», προϋπολογισμού €  99.200.
  • «Άμεση αντιστήριξη πρανών 34ης επαρχιακής οδού» Π.Ε. Ιωαννίνων προϋπολογισμού €  60.000.

Έγκριση από την Ε.Υ.Δ. της διακήρυξης για την «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Ιωαννίνων»

Στην έγκριση διακήρυξης του έργου «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Ιωαννίνων» προχώρησε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου.

Με έγγραφό της προς το Δήμο Ιωαννιτών, η Ε.Υ.Δ. διατυπώνει τη θετική γνώμη της για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου. Το έργο – με προϋπολογισμό 560.000 ευρώ – εντάσσεται στην πράξη «Κατασκευή “Πράσινου Σημείου” στο Δήμο Ιωαννιτών».

 

Σύμφωνη γνώμη ΕΥΔ για τη σύμβαση Αντικατάστασης οχημάτων στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

 Η  Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου με έγγραφό της στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη της για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου  ««Αντικατάσταση οχημάτων με νέα ενεργειακά, αποδοτικά και χαμηλών εκπομπών» ΥΠΟΕΙΔΟΣ ΣΤ »» της πράξης «Παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην ενεργειακή αποδοτικότητα των υποδομών της ΔΕΥΑΗ». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 172.112 ευρώ.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)