Η κατά πλειοψηφία απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για μεταφορά του Τμήματος  Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας μας βρίσκει αντίθετους και για την Περιφέρεια Ηπείρου ισχύουν στο απόλυτο όσα περιλαμβάνονται στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 2ας Νοεμβρίου 2021.

Θέλω να προσθέσω και τις εξής παραμέτρους:

 

Πρώτον, δεν είναι δυνατόν να αποφασίζεται η μεταφορά ενός τμήματος χωρίς να έχουν διασφαλιστεί οι υποδομές στέγασής του. Να θυμίσουμε ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει λυθεί το αντίστοιχο ζήτημα με την Αρχιτεκτονική Σχολή, για την οποία το Πανεπιστήμιο έχει ζητήσει τη συνδρομή της Περιφέρειας για συμπλήρωση των υποδομών της.

 

Δεύτερον,  δεν έχουμε διαπιστώσει στα λίγα χρόνια που το συγκεκριμένο τμήμα ενσωματώθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καμία  ουσιαστική πρωτοβουλία εκ μέρους των αρμόδιων οργάνων του για στήριξη και αναβάθμιση του τμήματος – όπως και των άλλων περιφερειακών- ώστε αυτό να καταστεί ελκυστικό για νέους φοιτητές. Και  δε νομίζουμε ότι για αυτό  αποτέλεσαν εμπόδιο οι νόμοι.

 

Την παρούσα περίοδο θεωρώ ότι ο κ. Πρύτανης όχι μόνο δεν θα έπρεπε να είναι ο εισηγητής της πρότασης μεταφοράς του Τμήματος στα Ιωάννινα αλλά και θα απείχε της συνεδρίασης.

 

Ως Περιφερειακή Αρχή επαναλαμβάνουμε τη θέση μας κατά της  μεταφοράς  τμημάτων στα Ιωάννινα, ενώ εκτιμούμε ότι είναι καιρός να συζητηθεί εκ νέου και το μέλλον του τμήματος Ηγουμενίτσας. Είναι ένα αίτημα των Ηπειρωτών οι οποίοι   επιθυμούν διακαώς τη σύνδεση των τμημάτων του Πανεπιστημίου μας με την τοπική κοινωνία.
Τις θέσεις αυτές έχουμε υποχρέωση να τις μεταφέρουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που εκείνο θα κληθεί να λάβει την τελική απόφαση.

 

 

Θετικά αποτελέσματα από την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην 8η ΕΧΠΟΤΡΟΦ

Με 25 επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου στην βραβευμένη έκθεση  ΕΞΠΟΤΡΟΦ που μετά από δύο χρόνια «αποχής» πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18-20 Φεβρουαρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας.

Συνολικά συμμετείχαν 270 εταιρείες και επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, καθώς και την εμπορία τροφίμων και ποτών, ενώ σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα καταγράφηκαν χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης, του χονδρικού εμπορίου, αλλά και φίλοι της γαστρονομίας.  Ο απολογισμός σε ο, τι αφορά την ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετικός, ενώ όσον αφορά τις επιχειρήσεις της Ηπείρου ήταν επιτυχημένος τόσο ως προς τις λανικές πωλήσεις που είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν, όσο και από τις εμπορικές συμφωνίες που συνήψαν.

Το παρών στα εγκαίνια της Έκθεσης έδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης που υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια στην ανάδειξη των τοπικών ποιοτικών προϊόντων και τις δράσεις συνδυασμένης προβολής τους με τον τουρισμό. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Κεδίκογλου, περιφερειάρχες, βουλευτές κ.α.

Ηπειρωτική γαστρονομία

Στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022 στο stage του “Μαγειρεύουμε Ελλάδα” με συντονιστή τον chef Κώστα Μπουγιούρη, πραγματοποιήθηκε  γαστρονομικό δρώμενο όπου η Περιφέρεια Ηπείρου, πρόσφερε μια μοναδική διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες της έκθεσης, μυώντας τους στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης, αλλά και στις σπεσιαλιτέ της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Το συντονισμό των επιχειρήσεων της Ηπείρου είχε η υπεύθυνη του Τμήματος Τουρισμού κ. Σοφία Φούκη, ενώ επικεφαλής της αποστολής  ήταν η  Θεματική Αντιπεριφερειάρχης,   για την προώθηση των τοπικών προϊόντων κ. Παναγιώτα Ναυρόζογλου.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)