Περιφερειάρχης: Μεγάλη η προσφορά του Δημήτρη Ρόκου στην Ήπειρο

Στην προσφορά στην Επιστήμη και στην Ήπειρο του αείμνηστου Καθηγητή Δημήτρη Ρόκου, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Αναφέρθηκε διεξοδικά στην πολύχρονη γνωριμία και συνεργασία που είχε μαζί του, απόρροια της οποίας ήταν η ίδρυση και λειτουργία του ΜΕΚΔΕ στο Μέτσοβο. «Ο Δημήτρης Ρόκος έκανε τα πάντα στο ΜΕΚΔΕ. Είχε μεγάλο πάθος και έδωσε πολλά όχι μόνο για το Μέτσοβο, αλλά για όλη την ορεινή Ήπειρο. Αφήνει πίσω του ένα αξιόλογο έργο, θα το θυμόμαστε πάντα και θα είμαστε ευγνώμονες για τα όσα πρόσφερε», τόνισε.

 

Πρόσκληση σε ΦΟΔΣΑ- Δημάρχους σε σύσκεψη για τη δοκιμαστική λειτουργία ΣΜΑ

 

Πρόσκληση σε συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της δοκιμαστικής λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)και για τις άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν, έστειλε προς τους Δημάρχους και το ΦΟΔΣΑ Ηπείρου  η Περιφέρεια, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Δημοπρατούνται τα αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα Ξηροπόταμου Θεσπρωτίας

 

Τη δημοπράτηση των έργων διευθέτησης του ρέματος Ξηροποτάμου Ηγουμενίτσας  ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Το έργο έχει προϋπολογισμό € 4.180.000.  Το ρέμα βρίσκεται εντός εγκεκριμένου σχεδίου της πόλης, ήτοι από το ύψος της περιφερειακής οδού Ηγουμενίτσας και προς τα κατάντη, μέχρι την πρόσφατη διευθετημένη κοίτη που κατασκευάστηκε για το έργο βελτίωσης της κεντρικής οδού 40 Μαρτύρων και των παρόδων αυτής. Το συγκεκριμένο ρέμα έχει περιληφθεί στο Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου.

 

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τα Ιαματικά Λουτρά Καβασίλων

 

Με την ανάδειξη του οριστικού αναδόχου σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των Ιαματικών λουτρών Καβασίλων Κόνιτσας και μετά τον προβλεπόμενο έλεγχο και την υπογραφή της σύμβασης θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ και θα το υλοποιήσει η ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΤΕΒΕ.

 

Οριστικός ανάδοχος και τον ηλεκτροφωτισμό του Δήμου Πρέβεζας

Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση κατακύρωσε το αποτέλεσμα

του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο «Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας».  Το έργο θα υλοποιήσει η «Ένωση Εταιρειών ΙΝΤΡΑΚΑΤ- ΟΜΕΧΟΜ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.»

 

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Ο.Ε. ανέδειξε επίσης και τους οριστικούς αναδόχους των έργων:

 • «Συνδρομή στην κατασκευή τεχνικών έργων (επένδυση πρανών, διαβάσεις κλπ) στραγγιστικού – αρδευτικού δικτύου Π.Ε. Άρτας για το έτος 2022», προϋπολογισμού € 128.000. Ανάδοχος: Σωτ. Σφήκας.
 • «Αποκατάσταση βατότητας και στήριξη βάθρων γέφυρας του επαρχιακού οδικού δικτύου προς Λάιστα», προϋπολογισμού € 64.480.  Ανάδοχος Σπυρίδων Αγγ. Ράπτης.
 • «Συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Σιστρουνίου» προϋπολογισμού € 150.000. Ανάδοχος: Χαράλαμπος Αποστολίδης.

 

Προσωρινοί ανάδοχοι

Με  άλλη απόφασή  της η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε. προσωρινή ανάδοχο του έργου: «Αποκατάσταση βατότητας στην επαρχιακή οδό Μπαλντούμα – Μικρή Γότιστα – Μεγάλη Γότιστα – Κράψη».

 

Ανάδοχοι για την προμήθεια εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

 Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας συνολικού προϋπολογισμού 148.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση – όπως θύμισε ο Περιφερειάρχης- προέρχεται από το πρόγραμμα InterregN/A Ελλάδα- Ιταλία 2014- 2020 και μετά την τροποποίηση που έγινε από δική του παρέμβαση.  Ανάδοχοι για τον επιμέρους εξοπλισμό αναδείχτηκαν οι εταιρίες:

 • Για τον φορητό αναπνευστήρα (δύο τεμάχια) η εταιρία: DRAEGERHELLAS.
 • Για τον Καρδιολογικό υπέρηχο, η εταιρεία ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Ν. Α.Ε.
 • Για τον Ακτινολογικό Υπέρηχο, η εταιρεία GEHEALTHCARE

 

Νέα έργα

Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση των παρακάτω έργων:

 • Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Αγίου Γεωργίου στην επ. οδό Καταρράκτη- Βουργαρέλι, προϋπολογισμού 65.720 ευρώ.
 • Διαμόρφωση δρόμου προσπέλασης στην περιοχή Μεσούρα Τ.Κ. Μιχαλιτσίου, προϋπολογισμού 165.000 ευρώ.
 • «Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών καρτών άρδευσης ΤΟΕΒ Μπόιδα – Μαυρής» προϋπολογισμού € 490.000.
 • Πρέβεζας «Ασφαλτοστρώσεις, βελτιώσεις, συντηρήσεις οδικών τμημάτων σε περιοχές του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού € 217.500
 • «Αποκατάσταση βατότητας περιοχής Δρυόφυτου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 74.400
 • Έργα διευθέτησης ρέματος Ξηροποτάμου Π.Ε. Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 4.180,000.

 

Προγραμματικές συμβάσεις:

Η Ο. Ε. ενέκρινε επίσης τη σύναψη των εξής προγραμματικών συμβάσεων:

 •  Με το Υπουργείο  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την υλοποίηση του έργου «Εργασίες διαμόρφωσης γραφειακών χώρων, χώρου VTS και κρατητηρίων εντός κτιρίου Τ2 λιμένα Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 400.000
 •  Με το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων για την υλοποίηση του έργου αντιμετώπισης λειψυδρίας τους θερινούς μήνες», προϋπολογισμού € 69.835.

 

 

Σύμφωνη γνώμη για τη δημοπράτηση «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ηγουμενίτσας»

 

Τη σύμφωνη γνώμη της για την προκήρυξη του έργου «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ηγουμενίτσας» διατύπωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφερείας Ηπείρου με έγγραφο της προς το Δήμο Ηγουμενίτσας.

 

Ο προϋπολογισμός του έργου 719.160 ευρώ.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)