Στο λήμμα «κρυφτό», στο Λεξικό της κοινής νεοελληνικής, διαβάζουμε: ομαδικό παιδικό παιχνίδι, στο οποίο ο ένας από τους παίκτες προσπαθεί να βρει πού έχουν κρυφτεί οι υπόλοιποι.

Ο κ. Μητσοτάκης το έχει γυρίσει τούμπα το παιχνίδι. Όλοι οι παίχτες προσπαθούν να βρουν που έχει κρυφτεί ο ένας. Δέκα – και περισσότερες – ημέρες τώρα είναι εξαφανισμένος και εμφανίζεται μόνο σε προστατευόμενα περιβάλλοντα. Δίνει ομιλίες μόνος του και κάνει διακοπές που τις βαφτίζει περιοδείες σε ένα πλαίσιο χωρίς αντίλογο. Α!, και έδωσε και μια συνέντευξη καταϊδρωμένος, κυριολεκτικά και μεταφορικά, για να αποφύγει τη βάσανο της Βουλής.

Εν ολίγοις νομίζει ότι θα τη σκαπουλάρει κρυπτόμενος.

Επί δύο Παρασκευές αρνείται να παραστεί στην ώρα του πρωθυπουργού, αποφεύγοντας τις ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο κοινοβούλιο. Αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να μην εκτεθεί περισσότερο με τις απαντήσεις που (δεν) θα δώσει. Θα αποφύγει να αντιμετωπίσει και την υπόλοιπη αντιπολίτευση – γιατί πια, είναι πλήρως απομονωμένος από όλο το πολιτικό σύστημα.

Και όχι μόνο. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και από το ίδιο του το κόμμα. Πρώτη φορά έχουμε έναν πρωθυπουργό που δεν τον στηρίζουν οι υπουργοί του και σημαντικά κομματικά στελέχη. Κρύβονται κι αυτοί για να μην γεννηθεί η υποψία ότι αποτελούν κομμάτι των παρακολουθήσεων και της σκευωρίας που έστησε ο αρχηγός τους.

Γνωρίζουν άλλωστε ότι δεν έχουν να λαμβάνουν και πολλά από έναν τελειωμένο. Σιωπηρά, αλλά μεθοδευμένα έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα. Και το ξέρει.

Κρύβεται από το εξωθεσμικό σύστημα που τον ανέδειξε και τον στήριξε να μετέρχεται επί χρόνια ένα κάρο ραδιουργίες, στρεψοδικίες, συκοφαντίες, δολοπλοκίες και ρουφιανιές. Χαίρονταν κι αυτοί με έναν πολιτικό που είχε αναλάβει να ισοπεδώσει κάθε έννοια ηθικού ενδοιασμού με μόνο στόχο τον Αλέξη Τσίπρα. Τώρα τους γυρίζει μπούμεραγκ, αφού πρώτα τον καλομάθανε. δίνοντάς του το δικαίωμα να τολμήσει να βάλει κοριούς ακόμα και σε αυτούς που τον ανέδειξαν.

Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Δεν πάτησε το πόδι του στην επιτροπή της PEGA που τον πιέζει να ξεκαθαρίσει το τοπίο πριν από τις εθνικές εκλογές. Στις Βρυξέλλες υπονοούν ότι είναι ανοιχτό το ζήτημα της εκτροπής σε προεκλογική περίοδο και γι’ αυτό έχει μπει στο στόχαστρο των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης. Δεν βλέπουν πια στο πρόσωπό του έναν ευρωπαίο μεταρρυθμιστή ή κάτι τέτοιο. Κατάλαβαν κι αυτοί ότι τους πουλούσε παραμύθια με την οκά.

Ο κ. Μητσοτάκης όσο και να κρύβεται από όλους θα έρθει η στιγμή της αλήθειας. Και τότε, όπως στο κρυφτό που παίζαμε παιδιά όταν ανακαλύπταμε κάποιον που κρυβόταν, θα ακούσει από όλους αυτούς κάτι που δεν θα περίμενε ποτέ να ακούσει στα χρόνια της αλαζονείας του: «φτου, Κυριάκο!».

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)