Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με αφορμή αποφάσεις, όπως η τελευταία του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ, για τη μετακίνηση ιατρού ειδικότητας Χειρουργικής από το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, που θέτουν σε κίνδυνο την παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών υγείας, κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Και μπορεί η απόφαση μετακίνησης να ανακλήθηκε, όμως το πρόβλημα με τη στελέχωση της Χειρουργικής και όχι μόνο κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας παραμένει. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού δεν έχει πολιτική βούληση ενίσχυσης αλλά ιδιωτικοποίησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, άφησε την ευκαιρία της πανδημίας, ώστε να ενισχυθεί το ΕΣΥ να πάει χαμένη και δεν δρομολόγησε μια σοβαρή επένδυση σε υποδομές και σε προσωπικό στις δημόσιες δομές υγείας.

Η εικόνα αποδιοργάνωσης των δημόσιων δομών υγείας και επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, είναι αδιαμφισβήτητη, όπως αποδεικνύεται δυστυχώς και στην περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, που ακόμη στέκεται όρθιο αποκλειστικά και μόνο χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων του.

Ο κ. Μπάρκας ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό πρώτον ποια μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε αφενός να αποτραπεί το ουσιαστικό κλείσιμο της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, αφετέρου να ενισχυθεί με ιατρικό καταρχήν προσωπικό.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)