Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή της συνεδρίαση κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τα «έργα διευθέτησης του ρέματος Ξηροποτάμου» (ή αλλιώς ρέμα Λαδοχωρίου) Π.Ε. Θεσπρωτίας, τα οποία θα εκτελέσει η ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ.

Το έργο με προϋπολογισμό 4.180.000 € είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Η μελέτη έχει εκπονηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Περιλαμβάνει τη διευθέτηση του ρέματος εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, από το ύψος της Περιφερειακής οδού της Ηγουμενίτσας και κατάντη μέχρι την πρόσφατη διευθετημένη κοίτη που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου: «Βελτίωση κεντρικής οδού 49 Μαρτύρων και παρόδων αυτής».

Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο ρέμα περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας και Λεκανών απορροής ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου.

Επίσης η Ο.Ε. κατακύρωσε και τους διαγωνισμούς των έργων:

 • Κατασκευή νέας γέφυρας στο πλαίσιο του έργου «Σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας – Εγνατία Οδός και Πρόσβαση προς Μαυρομάτι (Είσοδος Πόλης Ηγουμενίτσας)», προϋπολογισμού 320.000. Οριστικός ανάδοχος: ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ.
 •  «Επισκευή στέγης Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Πηγής Κόνιτσας», προϋπολογισμού 40.000€. Ανάδοχος Γεώργιος Ντάφλης.
 •  «Ασφαλτοστρώσεις, βελτιώσεις, συντηρήσεις οδικών τμημάτων σε περιοχές του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού € 217.500.Ανάδοχος Άγγελος Τσιμπίκης.
 •   «Καθαρισμός – άρση προσχώσεων ρεμάτων και τάφρων και αποκαταστάσεις αντιπλημμυρικών έργων της Π.Ε. Πρέβεζας»,προϋπολογισμού € 450.000,00 με ΦΠΑ.. Ανάδοχος: «ΜΠΕΖΑΛΗΣ ΓΕΩ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ»
 •  «Έργα αντιστηρίξεων, άρσης καταπτώσεων, ασφαλτοστρώσεων, καθαρισμού υπαρχόντων τεχνικών και κατασκευής νέων, σήμανσης και ασφάλειας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 243.638,70. Ανάδοχος: Ιωάννης Καραμπιτάνης
 •  «Άμεση εγκατάσταση δικτύου ψύξης – θέρμανσης και εξαερισμού του εργαστηρίου Ποιοτικού Ελέγχου», προϋπολογισμού 135.000 €. Ανάδοχος: Έντι Ράφτης.

 

Δημοπρατείται η επέκταση αναβάθμιση του ΧΥΤ Ελληνικού

Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε επίσης τηδημοπράτηση του έργου:«Επέκταση – αναβάθμιση ΧΥΤ Ελληνικού  (Β’ Φάση)», προϋπολογισμού 3.096.000,00 € της Πράξης «Επεκτάσεις Υφιστάμενων ΧΥΤ Περιφέρειας Ηπείρου και Μετατροπή σε ΧΥΤΥ».

Επίσης εγκρίθηκε και η δημοπράτηση των έργων:

 • «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Αγ. Παρασκευής Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 1.010.483, 87.
 • Άμεση προστασία πρανών στην επαρχιακή οδό Αγιάς- Ανθούσας Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 161.200 ευρώ
 • Άμεση προστασία επαρχιακής οδού προς Διχομοίρι Άρτας (θέση Κούφαλος), προϋπολογισμού 186.000 ευρώ.
 • Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης παράπλευρων οδών στην Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
 • «Άμεση αποκατάσταση κατολίσθησης και διευθέτηση όμβριων επί του επαρχιακού δικτύου 3β στα όρια της Κηπίνας», προϋπολογισμού 110.000€
 •  «Άμεση αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων επί της επαρχιακής οδού προς Εκκλησοχώρι Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 74.400€.
 • Συντήρηση και αποκατάσταση του εικονογραφικούδιάκοσμου του Ι.Ν. Κοιμήσεων της Θεοτόκου Πεστών Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

 

Η «Ήπειρος των 4 εποχών» προσελκύει το ενδιαφέρον των Βέλγων τουριστών 

Για  δεύτερη διαδοχική χρονιά συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου στη  διεθνή έκθεση BRUSSELSTRAVELFESTIVAL (πρώην SalondesVacances), η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το διάστημα 2-5 Φεβρουαρίου 2023.  Η Περιφέρεια συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ και από τα μέλη της αποστολής προτάχθηκε η προβολή της Ηπείρου ως «προορισμός τεσσάρων (4) εποχών».

Το Βέλγιο,  για την Περιφέρεια Ηπείρου, αποτελεί μια νέα αγορά – στόχο, μετά από αυτή της Ολλανδίας, καθώς έχει διαπιστωθεί  ότι τα ενδιαφέροντα των κατοίκων της ταιριάζουν με όσα μπορεί να τους προσφέρει η Ήπειρος.

Αυτό αποτυπώθηκε και από το ενδιαφέρον που έδειξε ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών και επαγγελματιών που ζήτησε πληροφορίες και ενημερώθηκε   κατά τη διάρκεια της Έκθεσης  στο περίπτερο της Περιφέρειας,  στο οποίο φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου. Έγιναν επίσης πολλές συναντήσεις με touroperatorsκαι δημοσιογράφους που καλύπτουν τουριστικά θέματα σε διεθνή μέσα Ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών που ενδιαφέρονται για το ΠάρκοΥψηλής ΤεχνολογίαςκαιΈρευνας Ηπείρου, το οποίο προωθεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια στα Ιωάννινα.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφτηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, η Διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ BENELUX  κ. Άντζελα Τζίφα, αλλά και πολλοί Ηπειρώτες που ζουν στις Βρυξέλλες και άλλες πόλεις.

***

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν  η κ. Ιουλία Μαρκούλα Διευθύντρια Τουρισμού, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου, στην οποία είχαν προσκληθεί τα μέλη της αποστολής. Τόσο ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, όσο και ο Έλληνας Πρόξενος στο Βέλγιο κ. Βασίλειος Ζαρμπάλης, στους χαιρετισμούς τους εξήραν τα σημαντικά βήματα που γίνονται από την Περιφέρεια για την τουριστική προβολή της Ηπείρου στο Βέλγιο,  ως και σε γειτονικές χώρες.

Η κ. Ι. Μαρκούλα μεταφέροντας το χαιρετισμό και τις ευχές του Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη,  βράβευσε  εκ μέρους της Περιφέρειας για την συνεισφορά τους στην προβολή της Ηπείρου στο Βέλγιο, δύο νέους επιτυχημένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες, την κ. Βασιλική Νάτσιου και τον κ. Κωνσταντίνο Ντιναλέξη.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)